СРПСКО КУЛТУРНО ДРУШТВО МАРИБОР ПОДЕЛИЛО НАГРАДЕ

Конкурс у оквиру пројекта »Нови Сад престоница културе 2022« којег организује Савез Срба Словеније.

Пише: ЈАСМИНА КРАПШЕ

Марибор: 11. септембра смо у загрљају СКД Марибора  уз симпатичан шаролик културни програм посвећен Новом Саду, објавили и поделили награде деци која су учествовала у конкурсу

»Нови Сад кроз моје очи«.

Конкурс је био реализован у оквиру пројекта »Нови Сад престоница културе 2022«, којег тренутно спроводимо и трајаће као што смо објавили до краја октобра.

Обухватио је ликовно-литерарно-музичке радове деце из целе Словеније и пријавило их се много, што нас све укупно изузетно радује.

Награђена  су по три рада из сваке области, а подељена је и главна награда најбољим међу најбољима.

Главну су награду добила деца из »Дечије секције СКУД Велење« под менторством Слађане Торбица Шумар, за отпевану химну Новог Сада, снимљену на обали Велењског језера.

Овом приликом захваљујемо СКД Марибор и Јасмини Крапше председници поменутог друштва која је координисала овај конкурс а одушевљење програмом изразали су многи присутни у пуној дворани.

Велику захвалност упућујемо кординаторки Допунске школе српског језика за Француску, Италију и Словенију, Блаженки Тривунчић која је свесрдно стала уз нас од тренутка када смо предложили идеју објаве и теме конкурса.

Захваљујемо поштованим наставницама допунске школе Јадранки Бети из Копра која је помагала у координисању многих детаља конкурса, Драги Давид из Копра и свим осталим наставницама доп. школе у Словенији, које су издашно помогле како би овај конкурс у веома кратком времену био овако добро реализован. 

Срдачну захвалност упућујемо наставницама  Маји Шегуљев и Драгани Шошкић из Марибора, који су се радо одазвале позиву и учествовале у кул. програму.

И на крају највећа захвалност иде уваженом песнику Недељку Попадићу  који је уз помоћ наставница из Допунске школе Италије, изабрао награђене радове наше деце и љубазно се одазвао позиву који смо му упутили. 

Хвала свима уз обећање да ћемо и даље радити на повезивању свих нас, којима је стало до наше деце, неговања нашег писма, културе, традиције и свега што нас чини поносним Србима у Словенији.