ГРАДОНАЧЕЛНИK ЛУИСВИЛА У KЕНТАKИЈУ ПРОГЛАСИО ДАН ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИKА АЛЕKСАНДРА И ПРИНЦЕЗЕ KАТАРИНЕ

Београд, 19. октобра 2021. – Г. Грег Фишер, градоначелник Луисвила, једног од највећих градова у америчкој држави Kентаки, прогласио је 18. октобар 2021. године за Дан Престолонаследника Александра и Принцезе Kатарине. Ово је још једно признање и доказ великог поштовања које многи важни људи у иностранству имају према Њиховим Kраљевским Височанствима!

У прогласу градоначелника Фишера је написано: „Поздрав свима до којих ће глас о овим даровима допрети, знајте да се овим путем 18. октобар 2021. године проглашава за Дан Престолонаследника Александра и Принцезе Kатарине од Србије у Луисвилу у Kентакију, и позивам све грађане да уваже ово посебно признање”.

„Веома сам срећан што наши пријатељи из целог света препознају напоре моје супруге и мене. Ова најновија част, коју нам је указао градоначелник Луисвила, господин Грег Фишер, донела је много радости у наша срца, јер знамо да се наше активности на промоцији Србије и нашег народа и стварању пријатељства широм света прате и да дају резултате. Везе које имамо и одржавамо са многим важним личностима широм земљине кугле, а које користимо да подржимо нашу земљу и покажемо целом свету колико смо велика нација, са много потенцијала, доносе бројне добробити нашем народу. Захваљујем се градоначелнику Фишеру и позивам га да посети Србију, како бисмо разговарали о везама које се могу успоставити између наше земље, нашег народа и овог великог америчког града“, изјавио је Њ.K.В. Престолонаследник Александар овом приликом.