“PRIJATELJI” razveselili stanovalce SeneCure

Radenci: 4. november – Kako je potrebna pesem stanovalcem doma SeneCura v Radencih je pričakovanje skupine Prijatelji bilo še kako dobrodošlo. Pri Medobčinskem društvu invalidov v MurskiSoboti deluje pevska skupina PRIJATELJI, ki ga kot pevski vodja usmerja Metka Schnabl.

V SeneCuri Radenci jih je po pozdravu takoj “prijelo” petje in zapeli so Rože ne vrtu. To je ena domačih, ljudskih pesmi, ki jih pevci najraje pojo. Imajo pa na sporedu tudi druge pesmi, dalmatinske in ruske. Sledil je Oj, ta mlinar, Čakat ne neha, prekmurske domače in seveda Ne dirajte mi večeras ter ruska narodna.

Vmes je zborovodkinja recitirala pesmi, da si pevke in pevci odpočili. Bilo jih je tokrat skupno deset,  čeprav jih v zboru poje več, a zaradi corone so manjkali. Sledila je Domača hiša, dalmatinska Ako si pošla spat, Sijaj mi sončece, dalmatinska Ne diraj moju ljubav in Angeli živijo.

Vmes je soliral Stanko Kavaš (skrbel je tudi za uglasbitev zbora) in že je bila na vrsti. Vsakdo mora imeti prijatelja. Tu so pritegnili vsi, ki radi pojo, kajti to je bila pesem tega zbora. Vsi so se priporočali za ponoven obisk.

Filip Matko Ficko

Fotografije: Andreja Čuk-Singhateh