20. МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ

ПРИНЦЕЗA КАТАРИНA ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЦЕ

Београд, 20. новембар 2021. – Поводом Међународног дана деце, који се сваке године обележава 20.новембра, Њ. К. В. Принцеза Катарина упутила је поруку свима, да посветимо пуно пажње деци, да чујемо шта имају да нам кажу и да никад не заборавимо колико им је наше љубави и подршке потребно како би имали што лепше детињство и сигурнији почетак одраслог доба. Деца су наше највеће благо, које морамо чувати и неговати.

Фондација Њ.К.В. Принцезе Катарине у Београду и канцеларије хуманитарне организације Лајфлајн у Чикагу, Њујорку, Торонту, Лондону и Атини, које раде под покровитељством Њ.К.В. Принцезе Катарине, у својим пројектима највише пажње поклањају деци. Хиљаде осмеха који свакодневно бивају од стране тих истих малишана упућени свим добрим људима који су им несебичним доброчинством улепшали животе, су највећа награда за труд.

Међународни дан деце који је прописао УНИЦЕФ, јесте јединствени дан у години који организују само деца за децу. Млади се данас труде да се њихов глас чује што даље и што јаче, чак иако је то у неким тренуцима немогуће. Оно што је важно јесте разговор са децом о свему што их окружује и што чини њихов млади живот.

„Пандемија КОВИД-19 утицала је умногоме и на децу, баш како је утицала и на одрасле. Затварање школа, смањена могућност дружења, немогућност упућивања искреног загрљаја, децу је на неки начин одаљило од времена када им је све то било много доступније. Морамо да пружимо деци љубав, да укажемо на проблем све мањег времена које родитељи и породица проводе с децом и покажемо емпатију према најмлађима и потрудимо се да им обезбедимо бољу и сигурнију будућност. Деца су много паметна и искрена и верујте, имају нам штошта рећи.

Веома сам захвална мојим родитељима, који су ме у најранијем узрасту научили радости давања. Захвална сам им на томе! Осећам да је то моја мисија у животу. Молила сам се за прилику да дајем другима, и Бог ми је дао мог Kраља и целу земљу! Моји родитељи су били велики филантропи и сви родитељи би требало да уче своју децу томе.

Пет канцеларија хуманитарне организације Лајфлајн у иностранству и Фондација Принцезе Kатарине у Србији имају програм „Деца помажу деци“, чији циљ је да деца науче радост давања у раном детињству“, рекла је Њ.K.В. Принцеза Kатарина.

Фондација Принцезе Катарине и канцеларије Лајфлајн хуманитарне организације се труде да кроз пројекте омогуће деци безбрижно и срећно детињство. Зато је потребно да данас, 20. новембра, обучемо нешто плаво, што је боја која симболизује овај дан, и тако покажемо целом свету да смо спремни да учинимо овај свет лепшим и бољим за живот наше деце.