Pričetek peke keksov za praznični december

Radenci: 25. november – Včeraj popoldne so se v jedilnici prvega nadstropja Doma SeneCura v Radencih zbrali stanovalci prvega nadstropja in pritličja, da bi skupaj spekli vsaj nekaj peciva za skorajšnji praznični december. Sestre in drugo osebje so jim pomagali, da je prišlo do uspehov. Zmesili so testo in VidaToš  je bila “glavna kuharica” – v predpasniku. Testo je razvaljala in z različnimi zvrstmi oblikovali različne okraske (lunice, rožice, smrečice…). Te je stanovalec Pavle odnesel v jedilnico pritličja, kjer jih je spekel. Vmes so stanovalci – keksarji prepevali domače pesmi in počakali na prvo peko.

Ta je bila kmalu na mizi in vsi so privoščili, kolikor se je dalo. Zraven so pili seveda sok. Večino keksov so pospravili za mesec december ter se zadovoljni vračali v svoje sobane. Podobno bodo pekli še v drugem, tretjem in četrtem nadstropju.

Potem pa…Prišel bo Miklavž, za njim bo čez štirinajst dni priskakljal Božiček, a teden dni kasneje še dedek Mraz. Ej, to bo veselje v Domu SeneCura v Radencih.

Filip Matko Ficko Fotografije: Andreja Čuk-Singhateh

OdgovoriPosreduj