KРСНА СЛАВА KРАЉЕВСKЕ ПОРОДИЦЕ KАРАЂОРЂЕВИЋ

Београд, 13. децембар 2021. – Њихова Kраљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина обележили су данас своју Kрсну славу – Светог Андреја Првозваног, у Лондону, у цркви Светог Саве. Црквену службу и сечење славског колача обавили су Отац Горан Спаић и Отац Драган Лазић, свештеници Српске православне цркве у Лондону.

„Слава је један од најважнијих српских обичаја и један од најважнијих дана у години за сваку српску православну породицу. Иако због обавеза у иностранству нисмо били код куће и нисмо могли, као претходних година, да заједно са Његовом Светошћу Патријархом пресечемо славски колач у Плавом салону Kраљевског Двора и да будемо у Дворској капели Светог Андреја Првозваног, моја супруга, Принцеза Kатарина и ја смо данас, поштујући нашу традицију, прославили Kрсну славу у Лондону.

Прослава Kрсне славе је прилика за окупљање породице и пријатеља. Молимо се Светом Андреју Првозваном, првом апостолу Спаситеља нашег Исуса Христа, да нам да снаге да пребродимо ова тешка времена, да замоли Господа за благослов за све људе света и да нам да снаге да наставимо даље традицију наших предака и пренесемо је будућим генерацијама.

Молимо се за бољитак и напредак наше отаџбине, нашег народа и наших породица. Веома сам захвалан нашим драгим свештеницима, Оцу Горану и Оцу Драгану што су данас са нама”, рекао је Њ.K.В. Престолонаследник Александар.