Gradonačelnik Maribora primio delegaciju Srpskih društava iz Maribora.

Sa delegacijom Srba iz Štajerske stigao i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba Slovenije.

Maribor: 22. decembra – Danas je Saša Arsenovič, gradonačelnik Gradske opštine Maribor primio u kurtuaznu posetu delegaciju srpskih društava, koja su registrovana u štajerskoj prestonici. Sastanku su prisustvovali: Jasmina Krapše, predsednica Srpskog kulturnog društva Maribor i Rade Bakračević, predsednik Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora. Na sastanak sa gradonačelnikom, na poziv Jasmine Krapše, stigao je iz Ljubljane Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba iz Slovenije, kao član delegacije srpskih društava. Kokanović se u imenu Saveza Srba zahvalio na pomoći koju Gradska opština Maribor pruža Srbima koji žive u ovom gradu na Dravi i obećao pomoć Saveza u produbljivanju prijateljskih odnosa između dva prijateljska naroda. Jasmina Krapše je govorila o decenijskim aktivnostima Srba iz Maribora, koji su totalno lojalni državljani Republike Slovenije i imaju Republiku Sloveniju za svoju domovinu.

Jasmina je u svom predstavljanu društva podvukla, da Srbi iz društva nemaju u Mariboru nikakvih problema, jedino bi bilo potrebno, da se Gradonačelnik Arsenovič potrudi, da im obezbedi finansijska sredstva za kupovinu narodnih nošnji za folklornu sekciju.

Rade Bakračević je u imenu društva Štajerska zajednica pohvalio saradnju sa svim dosadašnjim gradonačelnicima Maribora, naravno i sa aktuelnim gradonačelnikom. Bakračević je jedino ispostavio problem da društvo Štajerska zajednica želi, da bi im Gradska opština Maribor obezbedila kakve manje prostore u Mariboru, za svoje aktivnosti.

Na kraju je gradonačelnik Arsenović čestitao svim članovima kulturnih društava koja su aktivna u Mariboru i naravno svejedno kojoj nacionalnosti pripadali. On je u više navrata podvukao, da je gradonačelnik svih žitelja Maribora i svi su dobrodošli u njihovu gradsku kuću.

Na kraju sastanka je Rade Bakračević poklonio gradonačelniku svoj dokumentarni film: »Putevima pravoslavlja« koji je zauzeo 22. mesto među 300 dokumentarnih filmova na festivalu dokumentarnih filmova u Sarajevu.