ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА И ПРОЈЕKАТ КЈУР ЗА БОЛНИЦЕ У СРБИЈИ

ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА И ПРОЈЕKАТ КЈУР ОБЕЗБЕДИЛИ МЕДИЦИНСKУ ОПРЕМУ БОЛНИЦАМА У СРБИЈИ ПО 14. ПУТ

Београд, 21. јануар 2022. – Захваљујући великом залагању др Дагласа Џексона, оснивача пројекта Кјур („Project C.U.R.E.“) из Колорада и Фондације Њ.K.В. Принцезе Kатарине у Београду, болнице у Србији ће по 14. пут добити значајну хуманитарну донацију медицинске опреме из овог пројекта.

У Београд је данас стигао контејнер са 70 Страјкер болничких кревета са душецима и сталцима за инфузију, као и 1.800 болничких топломера, који ће у наредном периоду бити подељени болници Бежанијска коса у Београду, општим болницама у Параћину, Сремској Митровици, Пријепољу, Неготину и Kраљеву, као и многим другим здравственим установама у Србији. Укупна вредност ове хуманитарне помоћи је преко 640.000 долара.

Њихова Kраљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Kатарина изразили су захвалност др Дагласу Џексону, оснивачу, председнику и извршном директору пројекта „C.U.R.E.“ на великој помоћи коју пружају здравственим радницима и установама у Србији. Пројекат „C.U.R.E.“ већ дуги низ година помаже Србији, до сада су српским болницама послали укупно 14 контејнера са санитетским материјалом. Др Даглас Џексон је више пута долазио у Србију и посетио наше болнице заједно са Њ.K.В. Принцезом Kатарином.

„Желим да изразим захвалност др Дагласу Џексону на његовом огромном доприносу Србији, у подршци лекарима и медицинским сестрама у болницама широм наше земље. Велики је благослов имати тако дивног пријатеља који помаже Србији и нашим здравственим радницима, нарочито у овим тешким временима са којима се цео свет суочава, због пандемије вируса Ковид-19.

Наши лекари и медицинске сестре су прави хероји нашег времена – они свакодневно ризикују своје животе да би спасли животе других. Они прелазе чак и границе своје снаге и издржљивости, не мислећи на себе, већ увек имају на уму добробит других. Сви морамо да учинимо све што можемо да подржимо њихову борбу и да им помогнемо у обављању њиховог значајног посла, за добро нашег народа“, рекла је Принцеза Kатарина.

Њ.K.В. Принцеза Kатарина се захваљује компанијама: Медипро Интернешнл д.о,о, А.Д. Интереуропа и Реми Kо Лајн на великој и несебичној подршци и помоћи у царињењу, транспорту и складиштењу ове драгоцене медицинске помоћи.