СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ 12. КОНФЕРЕНЦИЈЕ СРПСКЕ МЕДИЦИНСКЕ ДИЈАСПОРЕ

Њ.К.В. Престолонаследнику Александру честита за велику промоцију српске медицине Раде Бакрачевић, уредник “Штајерских новости”

Београд, 6. јун 2022. – Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина отвориће као покровитељи 12. Конференцију српске медицинске дијаспоре у четвртак, 16. јуна 2022. године у 14:00 часова у Белом Двору.

Полазећи од чињенице да је медицина наука у којој се готово свакодневно остварују нова достигнућа, где размена знања и искустава у свакој области здравствене заштите имају велики значај, ова традиционална Конференција још једном ће омогућити лекарима из Србије и свих делова света да стварају и унапређују професионалне односе и деле своје знање са колегама.

Свечаном отварању присуствоваће и обратити се представници Министарства здравља Републике Србије, декан Медицинског факултета Универзитета у Београду, проф. др Лазар Давидовић, директор Канцеларије Светске здравствене организације у Београду, др Фабио Скано, директор Лекарске коморе Србије, др Милан Димић, лекари са клинике Мејо, проф. др Душица Бабовић – Вуксановић и проф. др Весна Гаровић, која ће се путем видео линка званично обратити и пожелети добродошлицу учесницима, као и чланови Краљевског медицинског одбора и Српског лекарског друштва.

Позивамо све заинтересоване лекаре да узму учешће на овој Конференцији и дају допринос њеној визији – да будемо уједињени и повезани у заједничкој борби за боље, здравије сутра. Ове године биће то комбинација онлајн и конференције уживо, тако да ће лекари моћи да прате предавања и преко интернета. Са сваким новим учесником то је прилика да се драгоцено знање размени, на добробит свих. Формулар за пријаву и додатне информације доступни су на сајту Конференције – www.sdm.rs

Конференција српске медицинске дијаспоре је акредитована од стране Здравственог савета Републике Србије као међународни конгрес и део је система континуиране медицинске едукације.

Сниматељи и фоторепортери моћи ће да сниме свечано отварање, од 14:00 до 14:30 часова, након чега ће медијима бити достављено саопштење за јавност. Молимо све заинтересоване медије да акредитују своје екипе слањем мејла на pr@dvor.rs до среде, 15. јуна 2022. године, најкасније до 16:00 часова.