Festival Lent je festival festivalov.

FOTO: RADE BAKRAČEVIĆ

KONFERENCA ZA TISK: 21. junij 2022

Pred začetkom jubilejnega, 30. Festivala Lent je direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina s sponzorji in partnerji na tiskovni konferenci tradicionalno podpisal protokolarne sponzorske pogodbe o sodelovanju. Župan Arsenovič je spregovoril o viziji in financiranju festivala, podžupan Reichenberg pa o plavajočem odru, ki bi lahko na Lentu stal že prihodnje leto.

Festival Lent 2022 od 24. junija do 2. julija.

Festival Lent je festival festivalov. Široko odprta vrata mesta, skozi katera bomo že tridesetič skupaj stopili v poletje.Je praznovanje umetnosti, kulture in ustvarjalnosti vseh žanrov, za vse generacije, ter prostor odkrivanja, spoznavanja, srečevanja in sobivanja najrazličnejših kultur.


Je zvest, star prijatelj, h kateremu se vselej vračaš. Je vznemirljiv novi znanec, ki te prijetno preseneti.


Je najlepši dan, odet v žarke sonca in nepozabna noč, objeta s sojem žarometov. Je druženje, žur, veselje do življenja.


Je srce mesta, ki utripa v ritmu sveta. Je skrito dvorišče, ki odmeva v zvokih glasbe, reka ljudi, ki valovi v ozkih ulicah, trg, ki postane oder, in zelena krošnja stoletnega drevesa, ki nahrani pljuča in srce napolni s srečo.


Je srečevanje svetov in odkrivanje novih obzorij, stičišče odprtosti in križišče radovednosti. Gostitelj velikih imen in prvih priložnosti. Je odkrivanje in uživanje, preizkušanje in okušanje.Je trenutek, ki ostane za vedno. Ko je ves svet tukaj in tvoj.
Je lentanje!

Festival festivalov

Festival Lent je festival festivalov. Pod njegovim okriljem namreč potekajo kar štirje festivali, ki s svojimi raznovrstnimi umetniškimi usmeritvami in kakovostno ponudbo uspešno nagovarjajo obiskovalce vseh generacij in okusov: 

         • MEDNARODNI FOLKLORNI FESTIVAL FOLKARTCIOFF festival s tridesetletno tradicijo, ki uživa sloves enega najboljših in najprivlačnejših na svetu;


         • JAZZLENT in JAZZ PODIJ, ki privabljata najaktualnejša in najbolj zveneča imena jazzovskih in sorodnih glasbenih smeri; 


         • ANA DESETNICA NA LENTUfestival uličnega gledališča, ki z izbranimi artisti in uličnimi gledališči z vsega sveta oživlja ulice, trge in mestna dvorišča;


         • ART KAMPfestival ustvarjanja in radovednosti, ki z izvirnimi prireditvami in delavnicami privablja male in velike v zeleni objem mestnega parka.