Teslina naučna fondacija iz Filadelfije nagradila kolektiv KBC Bežanijska kosa

    Teslina naučna fondacija iz Filadelfije nagradila kolektiv KBC Bežanijska kosa

ZLATNA TESLINA MEDALJA ZA DIREKTORKU, LEKARE I MEDICINSKO OSOBLJE

–         Učinjena mi je velika čast i radost dodelom Tesline medalje meni i svim zaposlenima u KBC Bežanijska kosa – izjavila je dr Marija Zdravković, direktora KBC Bežanijska kosa.

         Dr Marija Zdravković, direktorka KBC Bežanijska kosa i članovi ovog kolektiva, dobitnci su dve Tesline zlatne medalje za humanost i herojstvo, kao i specijalne dve Zahvalnice Tesline naučne fondacije iz Filadelfije. Lečili su 61.000 pacijenata obolelih od korone i većinu izlečili. Tom prilikom sama dr Zdravković i njen suprug doktor su tri puta odbolovali covid 19.

–         Srbija vas je proglasila novim herojima, ali vi ste više od toga, vi ste danas legenda srpskog zdravstva jer ste svojim požrtvovanjem ispisali istoriju naše borbe protiv opake svetske bolesti – rekao je Zoran Bulović, predsednik Teslina naučne fondacije Srbija.

     Otac Oliver Subotić iz hrama Aleksandar Nevski je doktorki Mariji Zdravković uručio svoju knjigu o duhovnom životu Nikole Tesle. Direktor TNF dr Marko Lopušina gospođi direktorki stavio je Teslinu medalju oko vrata.

–         Učinjena mi je velika čast i radost dodelom Tesline medalje meni i svim zaposlenima u KBC Bežanijska kosa. Nositi ovaj orden najvećeg dobrotvora ljudskog roda, velikog Nikole Tesle je za nas sve velika svetla obaveza da i dalje radimo za naš narod i našu zemlju – izjavila je dr Marija Zdravković, direktora KBC Bežanijska kosa.

       Ovim činom su svi u KBC Bežanijska kosa postali teslijanci, odnosno članovi Tesline naučne fondacije, sa kojom će sarađivati na projektima zaštite i razvoja lika i dela srpskog genija.  

M.L. Foto: Zoran Bulović