Komemoracija v Radenskem gaju

Piše: Filip Matko Ficko – Foto: Rade Bakračević

Komemoracija v Radenskem gaju
Včeraj, 28. oktobra 2022, je bila komemoracija v Radenskem gaju. Ob 11.30 uriso se tam zbrali praporščaki in člani veteranskih organizacij:

Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo 1991 Gornja Radgona, Organizacije veteranov Sever(policije), Združenja avtomehanikov Gornja Radgona ter Krajevne organizacije ZB za vrednote NOB Radenci.

Z bogatim kulturnim programom so jih počastili učenke in učenci Osnovne šole Kajetana Koviča Radenci. V osrednjem delu komemorativne prireditve je govoril predsednik Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo 1991 Gornja Rad-gona, Nikolaj Brus.

Ob tem se je spomnil dogodkov vojne za Slovenijo 1991, s povdarkom na dogajanja v Gornji Radgoni ter Radencih. Omenil je ranjenega, pozneje umrlega Gaubeta iz Radenec, pozneje fotografa svetovnega formata v Gornji Radgoni in seveda vsa povzročena grozodejstva v Gornji Radgoni.

Sledila so polaganja vencev in prižig sveč: najprej OZ VVS 1991 Gornja Radgona,sorodniki Gaubeta, nato pa Organizacije Sever Gornja Radgona, Združenja avtomehanikov Gornja Radgona ter Krajevne organizacije ZB za vrednote NOB Radenci.

Posebej je venec položila tudi delegacija Občine Radenci, pri njej pa je sodeloval župan Občine Radenci Roman Leljak. Predsednik OZ VVS 1991 Gornja Radgona, Nikolaj Brus, je vse navzoče pozval, da se udeležijo podobne prireditve ob 13. uri v Gornji Radgoni.
Piše: Filip Matko Ficko Foto: Rade Bakračević