VEK POSTOJANJA NOVOSADSKOG SAJMA

VEK POSTOJANJA NOVOSADSKOG SAJMA

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekreatrijata za privredu i turizam

Novosadski sajam u ovoj 2023. godini jubileja obeležava 100 godina postojanja! Tim povodom biće održano i niz jubilarnih manifestacija.  Glavna priredba biće održavanje 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma. U nizu aktivnosti povodom tog jubileja potpisan je i Protokol o međusobnoj saradnji Novosadskog sajma i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Njime se uređuju opseg, uslovi i način saradnje, međusobna prava i obaveze sa zajedničkim ciljem organizacije priredbi i sajamskih manifestacija u oblasti privrede i turizma, rada na obostranoj promociji aktivnosti, te organizacija zajedničkih događaja u cilju unapređenja saradnje, kroz zajedničko nastupanje i afirmativan pristup privredi, manifestacionom turizmu i sajamskoj industriji. Protokol su potpisali pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević i generalni direktor Novosadskog sajma, mr Slobodan Cvetković.

Oni su se usaglasili oko ključnih tačaka na kojima se zasniva uspešna saradnja Sajma i Sekretarijata, a posebno u pružanju informacija privrednicima i preduzetnicima o priredbama i sajamskim manifestacijama iz oblasti privrede i turizma.

– Čast je biti deo ekipe Novosadskog sajma. Mi nikada nismo imali dilemu gde će Sekretarijat sve svoje manifestacije organizovati.Nema boljeg, pogodnijeg, kulturnijeg i normalnijeg mesta od Novosadskog sajma. Mi naravno, kao i prethodne dve godine, uzimamo učešće i na Poljoprivrednom sajmu, naravno da ćemo zajedno organizovati Međunarodni sajam turizma, a naravno da ćemo ići i korak dalje. Ovih dana čekamo potvrdu  učešća na velikom sajmu u Mumbaju, u Indiji, i pretpostavljam da ćemo zajedno učestvovati i tamo, kako bi predstavili ponudu Vojvodine i u privrednom, i u turističkom smislu, rekao je  pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević.  

– Kao što znate, mi dugi niz godina, a posebno od kada je pokrajinski sekretar gospodin Ivanišević tu, imamo fantastičnu saradnju sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam, koje se ogleda u različitim segmentima. Svi potpisani protokoli su uvek bili propraćeni sa konkretnim projektima, rekao je direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i dodao, da veliki broj događaja koji se održavaju na Novosadskom sajmu, a pripadaju invent industriji, ne bi mogli da se održe da indirektno, a za Sajam praktično direktno, nisu podržani na konkursima od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Cvetković je najavio i Svečanu akademiju, koja će biti održana 30. marta uz direktan prenos na RTV-u, a povodom 100 godina Novosadskog sajma.

Od 20. do 26. maja, na Novosadskom sajmu, biće  organizovan 90. međunarodni poljoprivredni sajam, priredbu koja od prošle godine nosi znak Najbolje iz Vojvodine. Naravno, tokom godine,  biće priređene i druge regionalno privredne i specijalizovane sajamske manifestacije, kao što je Međunarodni sajam turizma koji će biti održan od 16. do 18. novembra. (B.G.)