ВЕЋ ПОПУЊЕНА РЕГАТA „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ 2016.“

 

1. Рута Регате 2016.

Рута Регате 2016.

Традиционална регата „Воде Војводине2016.“ у рекордном року за само две недеље попуњен је од бројних наутичара. Овогодишња Регата ће се одржати од 24. јуна до 3. јула. Као и претходних 7 и ову осму Регату организује ЈВП „Воде Војводине“. Да су увек добро организовали потврђује огромно интересовање наутичара, тако да је „Вода Војводине“ била принуђена да се многим заинтересованим захвали на интересовању јер из техничких разлога више нису могли да приме све наутичаре.

2. Регата у војвођанском амбијенту

Регата у војвођанском амбијенту

ЈВП „Воде Војводине“ традиционално организује рекреативну регату поводом Међународног дана Дунава – 29. јуна, у жељи да промовише пловне потенцијале Војводине, пловидбу и наутички туризам. Овогодишњом регатом обележава се и 160 година преводнице Бездан, изузетно значајног објекта индустријске баштине на војвођанским каналима на ком је први пут у Европи примењено подводно бетонирање.

 

3. Детаљ са прошлогодишње Регате (1)

Детаљ са прошлогодишње Регате 

Као и претходних година, поред домаћих наутичара, на крстарењу војвођанском пловном равницом придружиће се и наутичари из региона. За 10 дана, крстариће се дуж 300 километара по бачким каналима и Дунаву, на релацији Нови Сад – Бачки Петровац, – Оџаци – Српски Милетић – Сомбор – Бездан -Сомбор – Каравуково – Бачко Ново Село – Нови Сад.

 

Радомир Чубрановић