Глас Српкиње

21. маја 2016.

jarinje1

Пред велики српски празник славу многих Срба уочи Св Николе лишен је слободе дојаен српског новинарства, хуманиста и човек који је српству даровао десетине најчитанијих књига о хришћанству и вери, и љубави према Богу и близњима.
Ово није хапшење једног човека ово је пуцањ, на све Србе, ово је пуцањ на професију новинара, ово је пуцањ на цркву на веру на Бога.
damjanovicУвек је била зла коб нашег народа српског да су нам највеће хероје хапсили о свете дане, о оне дане када сваки Србин уместо да слави он остаје приморан да пати и тугује за својим јунацима и својим херојима.
Данас је сваки Србин у својој души морао да осети тугу и саосећање у овом свирепом чину нељуди. Јер данас је сваки Србин Драган данас је сваки новинар Драган. Целој Србији је данас ударен шамар, цела Србија је данас понижена, и цела Србија је данас и Васкрсла јер је схватила да и даље српском земљом ходају Мишићи, Степановићи,
Сваки Србин данас је Драган
Држава Србија мора да заштити новинарску професију, мора да заштити оне људе који су часно обављали само свој посао.
Премијеру Србије заштити своје грађане, данас је одузето право слободе једном грађанину, и то не било којем грађанину већ академском грађанину, човеку који се борио само пером да истина о српском народу оде у свет.
Тај храбри човек, горостас наше данашњице је пером бранио Србију, и поштовао кодекс професије и новинарства. Тај човек је ширио веру, љубав према Богу, љубав према ближњима, свака књига нашег академика Дамјановића је ризница и амајлија коју свака српска куша треба да има. Хуманизам и доброчинство највећа су дела којима је овај човек обасипао сваког коме је помоћ била потребна.
Захтевам у име свих новинара Србије, захтевам у име свих српских мајки да се заштити академик Дамјановић, да се стане на пут свима онима који хапсе недужне грађане Србије сваки Србин данас је Драган,
Србијо устани Србијо над јауком и болом за поробљеном земљом којом српска нога не може слободно да хода, данас је Еулекс ухапсио једног Србина, данас је један Србин био приведен на правди Бога. Немамо право да ћутимо над неправдом над овим нељудским чином те НАТО аждаје над Еулексом који покушава да заплаши и понизи све што је српско.
Сваки Србин данас је Драган, цела Србија је данас Драган.
Позивам целу српску владу, позивам све колеге новинаре да заштите свог грађанина, свог колегу да заштите овог часног Србина следбеника Светозара Марковића, Димитрија Давидовића, немамо права да ћутимо немамо права да останемо неми. Јер сваки Србин данас је Драган Дамјановић.

аутор: Маја Ковачевић