ЕКСКЛУЗИВНО ИНТЕРВЈУ СА Њ.К.В. АЛЕКСАНДРОМ II КАРАЂОРЂЕВИЋЕМ

25. ДЕЦЕМБРА 2016.

О крсној слави и наступајућим празницима разговарали смо на краљевском двору са претолонаследником Њ.К.В Александром II Крађорђевићем. Нашим читаоцима преносимо речи и честитке свом српском народу у земљи и дијаспори.

Већ 25 година краљевска породица Карађорђевић 13. децембра на дан своје крсне славе Св.Андреја Првозваног дочекује своје пријатеље на прагу свога дома. Руком Њ.К.В. Александра II Карађорђевића пали се славска свећа у крипти цркве Св. Андреја Првозваног и цела крипта мирише миром тамјана и миомира.
Краљевске новине прве монархистичке новине Србије преносе својим читаоцима и честитке за наступајуће празнике Њ.К.В. Александра II Карађорђевића:

– Која су сећања на прославу славе за време изгнанства краљевске породице?

Изузетно лепа сећања. Моја породица увек је славила славу где год да смо се налазили. Ипак, тужно је било славити нашу славу деценијама у изгнанству далеко од своје домовине.

-Какав је био осећај при повратку у Србију 1991. године када је после 75 година поново запаљена славска свећа у крипти цркве?

То је било веома емотивно и тужно. Туга је то што мој отац краљ Петар II није био жив да присуствује томе. Он је био веома носталгичан и увек је причао о својој младости у нашој домовини. Неизмерно ми је драго што почива у миру у породичном маузолеју на Опленцу са осталим покојним члановима наше породице. На крају, он се коначно вратио у своју домовину, али тек после много бола, интрига, лажи и ужасне пропаганде усмерене против њега.

– Које су жеље нашем српском народу поводом предстојећих празника рођења Богомладенца?

Нашем народу желим да овај Божић проведе у миру и љубави, а да су здравље и срећа увек уз њих. Моја породица и ја желимо свима успешну Нову годину и да свака наредна буде боља од претходне.

– Кажите нам како ће краљевска породица дочекати најрадоснији српски празник рођења Господа Исуса Христа?

Бићемо код куће за православни Божић као и сваке године, а Бадње вече ћемо традиционално провести испред Краљевског Двора, као што увек радимо. То је веома лепо и емотивно, и сви уживамо у овом празнику.

Аутор: Маја Ковачевић