Најава нове књиге о Милунки Савић

 30. ДЕЦЕМБРА 2016.

Ових дана договорена је сарадња између директорке издавачке куће „Глас Србије“ госпође Маје Ковачевић и писца Милана Богојевића о издавању његове књиге о Милунки Савић.

Милан Богојевић је овим поводом изјавио:

Заиста сам срећан због договорене сарадње са издавачком кућом „Глас Србије“, то је била моја жеља од када сам упознао Мају Ковачевић. Мислим да она као мајка десеторо деце треба да објави књигу о Милунки Савић која је одшколовала више од тридесеторо туђе деце са веома скромним примањима. За мене ту постоји нека симболика и моћ. Не желећи да истичем али је неопходно да споменем да сам се у старту одрекао ауторског хонорара.

 

fb_img_14828547159087163

 

Што се тиче књиге, желим да кажем да сам о Милунки Савић почео сам да пишем сада већ давне 2009. године. Неколико пута сам се у том писању заустављао али никада нисам одустајао од намере да књигу завршим. На том дугом вишегодишњем путу књига се мењала, вероватно као и ја. Па је тако променила чак и жанр, те је од романа и фикције, прерасла у биографију и историјске чињенице.

 

Промена жанра је условљена са два основна разлога. Прво, схватио сам да ми више лежи документарни начин писања. Подсетићу ваше читаоце да сам у међувремну написао документарну књигу „Атентат 1934.“ која је добро прошла код читалачке публике и доживела своје допуњено издање.

Друго, од 2012. године до данас уређујем Веб и Фејсбук страницу посвећену Милунки Савић, за то време сам успео да прикупим заиста доста података о њој за добру биографску књигу.

Сад да ли сам у праву, видећемо ускоро.

Желео бих да искористим ову прилику и да се захвалим свом пријатељу Милошу Јевтићу који је израдио корице књиге и које овај пут ексклузивно представљам вашим читаоцима.

Маја Ковачевић је такође задовољна сарадњом:

Мислим да ће ова књига бити подухват године издавачке куће „Глас Србије“. Покушаћемо да књигу урадимо што квалитетније а да цена са друге стране буде што популарнија и пристучнија широј читалачкој публици. Милан Богојевић је са својим текстовима већ задобио симпатије публике која прати наше портале и штампана издања. Лично му се захваљујем што је прво нама понудио објављивање књиге под посебним условима и тиме нам омогућио да станемо иза овог пројекта.

аутор: Никола Михајловић