Амбасадорка Влатковић предала акредитиве Пахору

Амбасадорка Влатковић предала акредитиве Пахору

среда, 30.08.2017. у 14:22

(Фото Танјуг/Д. Новаковић)

ЉУБЉАНА – Новоименована амбасадорка Србије у Словенији Зорана Влатковић предала је данас акредитивна писма председнику Словеније Боруту Пахору и том приликом истакла да осећа велику одговорност за дужност коју ће обављати на амбасадорској позицији.

Влатковић је рекла и да са добром вером у даље унапређење дипломатских и економских односа уручује акредитивна писма која је потписао председник Србије Александар Вучић.

„Србија је захвална Словенији на подршци у европским интеграцијама. Потврђивање јасне перспективе чланства наше земље у ЕУ има недвосмислено позитиван ефекат на тај процес, а Словенија је пријатељска држава на коју Србија рачуна. Наши односи су одлични, а о томе сведоче и константне билатералне посете, као и заједничке седнице наших влада.„, рекла је за Танјуг амбасадорка Влатковић која се посебно осврнула на привредну сарадњу две земље.

Економски односи су у успону, оценила је додала да укупна трговинска размена Србије и Словеније је у константном порасту.

„Наш реалан циљ је да вредност те размене достигне милијарду евра. Такође у порасту је и наш извоз у ту земљу. Међутим, има још простора за побољшање на коме заједно радимо. Србија је отворена за нове словеначке инвестиције, а такође има и шта да понуди на том тржишту, о чему сведоче и српска улагања у ту земљу”, каже амбасадорка Србије.

Председник Словеније пожелео јој је, каже, добродошлицу и успех у обављању важне и одговорне амбасадорске дужности и истакао да ће пружити подршку даљем јачању пријатељских односе Србије и Словеније.

Церемонија предаје акредитива у дипломатији означава почетак пуног капацитета опуномоћеног амбасадора једне земље. (Танјуг)