Srečanje s pisateljico Karolino Kolmanič

dsc_1472

Pisateljica Karolina Kolmanič, posnetek iz tokratne knjige

Petindvajseta knjiga Štajerke iz Lomanoš pri G. Radgoni

Za širšo občinstvo bo v okviru dejavnosti literarnega krožka, ki deluje v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pod vodstvom upokojene profesorice slovenskega jezika Bee Baboš Logar, izveden pogovor s pisateljico Karolino Kolmanič.

Tako bo v sredo, 18.oktobra ob 16.15, v predprostoru DOSOR-jeve knjižnice v četrtem nadstropju doma občinstvu predstavljen roman z naslovom »Pozabljene pomladi«, ki je že petindvajseta knjiga v pisateljskem opusu te seniorke, sedaj upokojene profesorice slovenskega in nemškega jezika, 85-letne Karoline Kolmanič, rojene v Lomanošah pri Gornji Radgoni, a živi in ustvarja v Murski Soboti.

dsc_1470

Naslovnica romana »Pozabljene pomladi«

Kar dvajset njenih literarnih del je prevedenih v angleški jezik, Karolina Kolmanič pa je iz nemščine prevedla roman Martina Alwooda »Nosil sem smrt v svojem telesu«. Od leta 1969 je članica Društva slovenskih pisateljev, pa tudi članica dveh literarnih društev v Nemčiji: Plesse Bovenden v Göttingenu in Paul Ernst v Würtzburgu.

Tokratni roman »Pozabljene pomladi« zaobjema čas izgradnje hitre ceste skozi Pomurje (nekateri v Ljubljani pravijo avtocesta, a nima tretjega odstavnega pasu in je na njej omejena hitrost 110 km !), ki bi naj ponudila prihodnost, a se ob tem dogajajo stiske in težave domačega prebivalstva, kako ekonomsko preživeti.

Besedilo in fotografiji: Filip Matko Ficko