КРАЉЕВСКИ ПАР И ОРГАНИЗАЦИЈА ЛАЈФЛАЈН ДОМАЋИНИ НА ГОДИШЊЕМ ДОБРОТВОРНОМ РУЧКУ У ЊУЈОРКУ

 

 

Betty Roumeliotis, Christina Oxenberg, Prince Dimitri of Yugoslavia, Ivana Trump, Princess Katherine of Serbia, Dr. Douglas Jackson, Dr. Ruth Westheimer, Kick Kennedy, Cheri Kaufman== Lifeline NY Annual Benefit Luncheon 2017== Le Cirque, NYC== October 25, 2017== ©Patrick McMullan== Photo - Gonzalo Marroquin/PMC== ==


Beti Rumeliotis, Kristina Oksenberg, Princ Dimitrij Karadjordjevic, Ivana Tramp, Princeza Katarina, dr Dzekson, dr Rut Vesthajmer, Kik Kenedi, Ceri Kaufman

Њујорк, 25. октобар 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, заједно са Њ.К.В. Принцом Димитријем Карађорђевићем, госпођом Кристином Оксенберг, кћерком Њ.К.В. Принцезе Јелисавете, сестром Њ.К.В. Принцезе Катарине г-ђом Бети Румелиотис и њеним сином г-дином Грегоријем Румелиотисом, као и члановима хуманитарне организације Лајфлајн Њујорк, били су домаћини седмог годишњег добротворног ручка у ресторану Ле Сирк у Њујорку, на ком су прикупљена средства за набавку медицинске опреме за дечије болнице у Србији.

Почасни гост на ручку био је др Даглас Џексон, директор пројекта C.U.R.E, који је веома важан партнер Њ.К.В. Принцезе Катарине у недавној донацији медицинских стерилизатора, вредној 1,4 милиона долара. Њ.К.В. Принцеза Катарина овом приликом уручила је специјално признање др Џексону.

Њ.К.В. Принцеза Катарина обратила се гостима на ручку и захвалила свом супругу и свима који помажу рад хуманитарне организације Лајфлајн.

„Последњих неколико месеци рада моје Фондације били су величанствени, јер је укупна вредност донација медицинске опреме достигла чак 1.730.000 долара. Захваљујући др Џексону успели смо да добијемо нове стерилизаторе за болнице у Београду, Новом Саду и Краљеву, вредне 1.400.000 долара. Такође желим да истакнем компанију Холоџик и њену велику донацију најсавременијег дигиталног мамографа у вредности од 300.000 долара за Клинички центар Ниш. Реновиране су многе школе и дечији вртићи, набављена су возила за превоз онколошких пацијената, болнички кревети за домове за стара лица, монитори за децу оболелу од рака, сензорне собе за децу са сметњама у развоју, а урађено је и још много тога. Радимо на едукацији наших лекара и њиховом повезивању са колегама из дијаспоре организовањем конференције сваке године. Деца без родитељског старања и деца са инвалидитетом и аутизмом су наш приоритет и због њих сваке године организујемо божићне и ускршње пријеме, као и добротворне базаре. Хвала вам свима на томе што помажете Србији и нашим људима“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Годишњем добротворном ручку присуствовали су бројни истакнути гости – амбасадор сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама Милан Милановић, генерални конзул Србије г-ђа Мирјана Живковић, Ивана Трамп, др Рут, Жан Шарифоф, Шерон Буш, Лусија Хвонг Гордон, Кик Кенеди, Кристофер Мејсон, уметник Роберт Сенедела, као и многи други.

Гитарски дуо из Црне Горе Срђан Булатовић и Дарко Никчевић извели су сјајан музички програм, а за освежење су били задужени Champagne Jeeper и винарија Александер, као и чоколаде „Milene Jardine Chocolatier“.

Лајфлајн Њујорк сарађује са Фондацијом Њ.К.В. Принцезе Катарине у Београду на обезбеђивању неопходне хуманитарне помоћи грађанима Србије без обзира на верско или етничко порекло, са фокусом на помагању деци са инвалидитетом, деци без родитељског старања, као и на побољшању здравствене заштите у медицинским установама широм земље.