КРАЉЕВСКА ХУМАНИТАРНА МИСИЈА У КАНАДИ ЗА ПОМОЋ ДЕЦИ У СРБИЈИ

lajflan-kanada-humanitarni-dogadjaj-1

Канада, 29. октобар 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, заједно са представницима хуманитарне организације Лајфлајн Канада, организовали су добротворне догађаје широм Канаде како би прикупили средства за помоћ деци у Србији.

Краљевска хуманитарна мисија почела је „Чајанком за лепши живот“ у српској православној цркви Св. Николе у Хамилтону, где су се Њиховим Краљевским Височанствима придружили г-дин Василије Петковић, генерални конзул Републике Србије у Торонту, са супругом, и сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине г-ђа Бети Румелиотис. Сва прикупљена средства са овог догађаја намењена су за помоћ дому за децу без родитељског старања „Јуси“ и прихватилишту за младе „Васа Стајић“ у Београду. Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина обратили су се гостима и захвалили црквеној парохији на досадашњим напорима прикупљања средстава и на сталној подршци.

У вечерњим сатима краљевски пар, Његова Екселенција амбасадор Михајло Папазоглу, генерални конзул Василије Петковић са супругом, протојереј Јован Марјанац и сестра Принцезе Катарине госпођа Бети Румелиотис, заједно са члановима хуманитарне организације Лајфлајн Канада, чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина, били су домаћини гала добротворном догађају „Види ми, чуј ме, помози ми – буди мој глас“ на ком су прикупљена средстава намењена за куповину специјализованог оперативног стола за новорођенчад и децу за операције уха, грла и носа, у клубу Гранит у Торонту.

„Овај добротворни догађај је веома важан, јер се ради о деци са проблемима са слухом. У Клиничком центру Србије неки делови опреме старији су од 30 година. Моја фондација има дугу и продуктивну сарадњу са др Данијелом Меглером и Институтом Холи, као и са госпођом Ардис Гарделом из Детроита, и ми сви радимо на пројекту помоћи деци са оштећеним слухом. Последњих неколико месеци рада моје Фондације били су величанствени, јер је укупна вредност донација медицинске опреме достигла чак 1.730.000 долара. Успели смо да добијемо нове стерилизаторе за болнице у Београду, Новом Саду и Краљеву, као и дигитални мамограф у вредности од 300.000 долара за Клинички центар Ниш. Настављамо да радимо на стручном усавршавању наших лекара и њиховом повезивању са колегама из дијаспоре, организовањем конференција сваке године. Желим да захвалим свима који помажу нашој деци, нашем народу, нашој Србији“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Музички програм извео је јединствени  „Lemon Bucket Orchestra“, номинован за престижну награду „Јуно“, који је одушевио све присутне.

Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су и светој литургији коју је служио Његово Преосвештенство господин Митрофан, Епископ канадски, у цркви Светог Ђорђа у Ватерлоу у Онтарију.

Лајфлајн Канада сарађује са Фондацијом Њ.К.В. Принцезе Катарине у Београду на обезбеђивању неопходне помоћи грађанима Србије без обзира на веру или етничко порекло, са тежиштем на помоћ деци са инвалидитетом, деци без родитељског старања и старијим особама, као и на побољшању услова у здравственим установама широм земље.