ОТВОРЕН ХУМАНИТАРНИ БОЖИЋНИ БАЗАР ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ПРИНЦЕЗЕ КАТАРИНЕ

princeza-katarina

ЊКВ Принцеза Катарина (фото: Раде БАКРАЧЕВИЋ , архив Штајерске новице)

Београд, 14. децембар 2017 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина званично су отворили традиционални хуманитарни божићни базар рукотворина жена избеглица и деце са посебним потребама, у тржном центру Стадион. Укупан приход од продаје рукотворина намењен је помоћи угроженим групама.

Отварању хуманитарног базара присуствовали су и г-дин Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције, чланови саветодавних тела Круне г-дин Бранко Терзић и г-дин Зоран Живановић, др Софија Пуштаи, директорка Светске здравствене организације у Србији, као и представници дипломатског кора.

„У наредна два дана имаћете прилику да видите и уживате у предивним рукотворинама које су направиле ове креативне жене и њихова удружења. Оне су напустиле своје домове и створиле живот далеко од свог завичаја. Сав приход од базара намењен је подршци овим женама и деци са посебним потребама. Молим вас, позовите своје пријатеље и родбину да дођу на овај леп базар. Желим свима много успеха и захваљујем вам на великој подршци“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Принцеза Катарина и њена Фондација већ годинама организују хуманитарне божићне и васкршње  базаре са жељом да помогну расељеним, избеглим и социјално угроженим лицима која своје породице издржавају продајом ових лепих рукотворина. У овогодишњем базару учествује више од 40 излагача из свих крајева Србије. Фондација Принцезе Катарине упућује захвалност на љубазности и гостопримству менаџменту тржног центра Стадион.

Празнични базар рукотворина биће отворен за јавност 14. и 15. децембра од 10 до 22 часа у главном холу Стадион шопинг центра.