ПРВА ФОТОГРАФИЈА ПРИНЦА СТЕФАНА

njkv-princ-filip-princeza-danica-i-princ-stefan

ЊКВ Принц Филип, Принцеза Даница и Принц Стефан.

Београд, 2. март 2018 – Пет дана стар Њ.К.В. Принц Стефан, заједно са својом мајком Њ.К.В. Принцезом Даницом, стигао је из породилишта кући у Краљевски двор на Дедињу. Овом приликом направљене су прве фотографије младог Принца заједно са члановима краљевске породице – Стефановим родитељима оцем Њ.К.В. Принцом Филипом и мајком Њ.К.В. Принцезом Даницом, Њиховим Краљевским Височанствима Престолонаследником Александром и Принцезом Катарином, Њ.К.В. принцезом Маријом де Глоријом од Орлеана и Браганце, војвоткињом од Сегорбе, као и родитељима Принцезе Данице господином Цилетом и госпођом Бебом Маринковић.

princ2

Фото: ТАНЈУГ

Са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, у недељу 25. фебруара 2018. звона храма Светог Саве звонила су у част рођења новорођеног детета краљевске породице Карађорђевић, што је било први пут у историји да 49 звона највећег православног храма на Балкану објаве овакво рођење. Звона цркве Св. Ђорђа на Опленцу и манастира Жиче такође су звонила у знак рођења.

princ-filip-i-princeza-danica

Њ.К.В. Принц Филип и Принцеза Даница ( фото: Раде БАКРАЧЕВИЋ)

Ово је прво рођење мушког детета у краљевској породици у Србији након 90 година када се Њ.К.В. Принц Томислав родио у Београду. Он је био брат Његовог Величанства Краља Петра II, деде Њ.К.В. Принца Филипа.

Родитељи Принц Филип и принцеза Даница, заједно са целом Краљевском породицом најсрдачније захваљују свима на честиткама, као и медијима који су на најлепши начин извештавали о овом дивном догађају.