ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ИСПОРУЧИЛА ОПЕРАЦИОНИ СТО ВРЕДНОСТИ ВИШЕ ОД 36.000 ЕВРА КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ СРБИЈЕ

Београд, 21. март 2018 – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина у пратњи Њ.Е. г-ђе Кати Чабе, амбасадорке Канаде у Србији, испоручила је Клиници за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију Клиничког центра Србије нови специјални операциони сто за новорођенчад и децу, вредности више од 36.000 евра. Средства за ову вредну донацију је обезбедила хуманитарна организација Лајфлајн из Торонта (Канада), чији је покровитељ Њ.К.В. Принцеза Катарина. Свечаном уручењу присуствовала је и сестра Њ.К.В. Принцезе Катарине г-ђа Бети Румелиотис.

„Желим да захвалим Њ.Е. г-ђи Кати Чаби, амбасадорки Канаде у Србији, на томе што је данас овде са нама. Веома сам срећна што смо захваљујући хуманитарној организацији Лајфлајн Торонто-Канада у прилици да донирамо овај вредан операциони сто нове генерације. Надам се да ће ова донација помоћи пружању боље здравствене неге вашим пацијентима и учинити ваш посао много лакшим. Прошле недеље смо испоручили још једну донацију Лајфлајна Канада, то је био порођајни сто вредан више од 16.000 евра гинеколошко-акушерској клиници Народни фронт. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја ћемо наставити да помажемо колико год можемо, заједно са канцеларијама Лајфлајна које постоје широм света. Захваљујем свим људима добре воље који подржавају наше активности и позивам их да нам се у будућности такође придруже“, рекла је Њ.К.В. Принцеза Катарина.

Принцеза Катарина је захвалила организацији Лајфлајн Торонто-Канада јер је у октобру у „Гранитном клубу“ у Торонту организовала и била домаћин хуманитарне акције „Види ме, чуј ме, помози ми – буди мој глас“ на којој је прикупљен новац за овај специјални сто за операције носа и грла за бебе и децу. Принцеза Катарина је такође нагласила да је веома поносна на рад своје Фондације која је само од почетка ове године набавила медицинску опрему вредности више од два милиона евра, а која је намењена медицинским установама широм Сербије.

Директор болнице професор Ненад Арсовић је изразио посебну захвалност Њеном Краљевском Височанству Принцези Катарини, као и хуманитарној организацији Лајфлајн Торонто-Канада:

„У име Клинике за оториноларингологију и максилофацијалну хирургију и у име свих наших лекара желео бих да изразим нашу захвалност за ову изузетно важну и вредну донацију. Користећи најмодернију опрему постижемо бољу здравствену негу и посао се обавља много лакше. Врло смо задовољни што имамо могућност да укажемо добродошлицу Принцези Катарини у нашој клиници и ја сам уверен да ће се наша сарадња наставити и у будућности“, изјавио је професор Ненад Арсовић.

Њ.К.В Принцеза Катарина више од две деценије непрестано помаже и обезбеђује неопходну медицински опрему клиникама Клиничког центра Србије и наставиће тако и у будућности.