САОПШТЕЊЕ ПОКРЕТА “РОД”

https://www.facebook.com/pokret.rod/

Представници српског расејања са свих континената, окупљени у Покрет „Родољуба Отаџбине и Дијаспоре“ обраћају се овим јавним саопштењем:

Ми, представници српског расејања са свих континената, окупљени у Покрету „РОД“, имамо изражену потребу, да се као део Српског народа и на овај начин обратимо и укључимо у заштиту српских националних интереса, како у отаџбини тако и у дијаспори.  

Навршило се 19 година од бесомучног напада Америке са 19 земаља НАТО снага на нашу отаџбину. 78 дана убијања недужних цивила, трогодишње девојчице у купатилу, путника у возу, породице у кревету, пешака на мосту, болнице, избегличке колоне и привредна добра. 
Деветнаест година од бомбардовања народа који је бранио своја огњишта, своју територију, суверенитет и част. 

Наша дијаспора је била сведок велике међународне антисрпске кампање, сатанизације нашег народа у медијима.  Бол у души нас је натерао да се самоорганизујемо и сваки од нас је почео да брани отаџбину како је знао и умео. Органозоване су акције на свим континентима, пробијајући медијску блокаду, доносећи истину, утичући на друштвено политичке структуре у разним државама, организоване су хуманитарне акције и пружена свака могућа помоћ.

Данас се ми са болом у срцу и души сећамо тог злочина, који је цинично назван „Милосрдни анђео“. 

Ми, оснивачи Покрета „Родољуба Отаџбине и Дијаспоре, РОД“,  као представници српског расејања, сматрамо да су чланице НАТО одговорне за употребу оружане силе, без одобрења СБ, чиме су извршили грубо кршење Повеље УН. 

Покрет „РОД“ сматра да су они одговорни за смрт преко 3500 и рањавање преко 10.000 људи, за употребу забрањених оружја, загађење земље, воде и ваздуха, урушавања људског и привредног потенцијала, многократно повећање онколошких и других здравствених проблема нашег народа. 

Покрет „РОД“ захтева да се испитају све последице НАТО агресије.

Наш „РОД“ је свестан да НАТО није никакав одбрамбени блок већ средство глобалне доминације најбогатијих земаља под вођством Америке и инструментом за вршење притисака над „непослушним“ државама.

Покрет „РОД“ сматра да је потребно покренути поступке за утврђивање одговорности руководилаца НАТО пред надлежним међународним али и националним судовима.  

Покрет „РОД“ сматра да се потребно ујединити у захтеву да се НАТО распусти, и да се укину стране војне базе, а да се тај војни буџеткористи у решавању проблема болести, лечења деце и проблемасиромаштва. 
Деловање НАТО организације у ствари показује израз дубоке моралне и цивилизацијске кризе владајућих елита Запада.

Поесебно желимо да изразимо незадовољство против оних који су донели одлуку о предостављању НАТО представницима просторија и услова деловања у Србији! Покрет „РОД“ захтева од руководства Репубике Србије да затвори НАТО канцеларију у Београду и убудуће спречи њихово деловање у Србији, јер су се показали као непријатељи и њихово деловање представља опасност по наше интересе.  

Ми, представници дијаспоре, окупљени у покрету „РОД“ подржавамо све родољубиве покрете, који подржавају ову иницијативу и испољавају потребу за очувањем националних интереса и идентитета. 

С вером у Бога