Видовдански концерт Србија се роди

Видовдански концерт Србија се роди

 

img_0015

 Православно спортско друштво Света Србија уприличује свечани Видовдански  концерт Србија се роди, на Видовдан 28. јуна од 20 часова у Задужбини Илије М. Коларца, под покровитељством Скупштине града Београда.

Поздравна реч испред Скупштине града Београда припада господину Андреји Младеновићу, помоћнику градоначелника.

Изворна народна песма и игра, појање, беседништво, гусле, драмски и музички уметници пружиће публици празнични доживљај у великој акустичној дворани Коларца. Учесници у програму су Хор Симонида из Грачанице, Етно група Вез, Група Србче, Фолклорни ансамбл Свети Ђорђе, Културно уметничко друштво Градимир, Друштво гуслара Бајо Пивљанин и Православно спортско друштво Света Србија.

Сабрање ће поздравити др Момчило Вуксановић, председник Српског националног савјета Црне Горе, који ће говорити о иницијативи овога тела Грађани Црне Горе да одлуче да ли признају Косово за државу.

Престони град српске државе, свих Срба из региона и дијаспоре заслужује да има Видовдански концерт. Видовдан је дан завета и опредељења за Царство небеско, за Свету Србију, која ће нас дочекати  у осмом непролазном дану, вечном Видовдану.

Видовданским концертом Србија се роди негује се жива традицијa, уњедрена у најлепшим вредностима народа. Од предака примљен Кнежев косовски завет преноси се потомству, чува се национално памћење као суштина идентитета.

Србија се роди је поздрав и покрет који је ПСД Света Србија установило у сврху одбране права и слободе на стваралачки изражај бића, изградњу и рађање. Данашњу најважнију битку коју војујемо за позитиван природни прираштај. Све у складу са  мисијом ПСД Света Србија да делује са општом свешћу и савешћу према отаџбини и нараштајима који долазе. Стога су сви капацитети и догађаји у приређивању Православног спортског друштва Света Србија обједињени управо под именом Србија се роди.