ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ИСПОРУЧИЛА МЕДИЦИНСКУ ПОМОЋ БОЛНИЦИ „СВЕТИ САВА“

Београд, 3. септембар 2018 – Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина испоручила је медицинску опрему вредности веће од 5.800 евра Специјалној болници за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ у Београду. Помоћ се састоји од два пацијент монитора и 5 апарата за мерење крвног притиска, а ова донација остварена је захваљујући господину Миловану Ристићу, правнику из Београда.

pinceza-katarina

„Веома ми је драго што смо овде у болници Свети Сава и што можемо поново да помогнемо. Током претходних година овде смо испоручили ЕКГ апарат, систем за мониторинг и амбулантно возило, а такође смо и реновирали Одељење за мождани удар. Овог пута имамо веома вредне пацијент мониторе и апарате за мерење крвног притиска. На овоме хвала хуманом господину Ристићу који није заборавио на потребе наших болница и оне којима је помоћ потребна. Сигурна сам да ће ова медицинска опрема бити веома значајна лекарима овде и да ће олакшати негу пацијената. Веома сам захвална господину Ристићу и мојој Фондацији на овој помоћи. Такође морам да кажем да сам веома поносна на своју Фондацију јер смо само у овој години испоручили помоћ вредности веће од два милиона евра. Мој супруг Престолонаследник Александар и ја ћемо наставити да помажемо нашим болницама колико год можемо“, рекла је Принцеза Катарина.

Целокупно медицинско особље Специјалне болнице „Свети Сава“ захвалило је Принцези Катарини и господину Миловану Ристићу на њиховој великој помоћи.

Специјална болница за цереброваскуларне болести „Свети Сава“ секундарног је нивоа здравствене заштите, бави се превенцијом, дијагностиком и терапијом цереброваскуларних болести. Болница располаже капацитетом од 250 постеља, запошљава 409 особа, а годишње се хоспитално лечи око 8.000 пацијената.