ДОДИК ОДЛИКОВАО ЛАВРОВА

У ФЕДЕРАЦИЈИ НЕЗАДОВОЉНИ: Додик одликовао Лаврова 

 

Председник Републике Српске Милорад Додик одликовао је данас у Бањалуци министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова Орденом Републике Српске на огрлици.

 Додик је одликовао Лаврова за рад и изванредне заслуге на развијању и јачању свести српског народа у борби за слободу и независност, као и за изузетно значајан допринос учвршћивању политичких и пријатељских односа Српске и Русије.

dodiklavrov-700x345

Додик одликује Лаврова (фото: Јутјуб)

У Административном центру Владе Српске у Бањалуци пре тога је одржан састанак председника Српске Додика и Лаврова, коме су присуствовали премијер Српске, шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић, замјеник министра иностраних послова Русије Александар Грушко, директор Четвртог европског департмана Министарства иностраних послова Русије Александар Боцан-Харченко и амбасадор Русије у БиХ.

 Одржан је и састанак Додика и Лаврова са делегацијама Републике Српске и Русије, којем су присуствовали Чубриловић и бројни министри у Влади Српске.

У оквиру званичне посјете Лаврова Бањалуци, још је предвиђен састанак коме ће присуствовати министар иностраних послова Србије Ивица Дачић, а који је раније истакао да ће тај сусрет, чији је домаћин председник Српске, бити још изузетна прилика да се снажно афирмишу најбољи односи Русије са Србијом и Српском.