Петодневни боравак деце из Словеније у Србији.

Организатор САВЕЗ СРБА СЛОВЕНИЈЕ.
im4_1880
Под покровитељством Александра Вучића, председника Републике Србије, у сарадњи са Управом за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије деца из Словеније, без обзира на националност имаће прилику да бесплатно посете Србију на неколико дана од 22. јула до 27. јула 2019.
Савез Срба Словеније, коме је поверена улога организатора, упућује позив свим српским друштвима Словеније и било би веома лепо да се друштва, односно, родитељи деце одазову позиву јер је ово јединствена прилика коју до сада нисмо имали.
Полазак је предвиђен у понедељак, 22.7. у јутарњим сатима, а одлазак из Београда у суботу, 27.7.2019. Деца ће бити смештена у ђачком дому у Београду, где ће им бити обезбеђена и исхрана. Од уторка до петка деца ће имати организоване садржаје, радионице и посете знаменитостима Београда и Србије, а наша деца имаће прилику да се упознају и друже.
Од стране сваког друштва је предвиђено да једна одрасла особа (вођа секција или неко од родитеља) путује на 5-оро деце. Лимита са бројем деце нема, али су организатори чланови Савеза Срба Словеније предвидели да путује један аутобус од 50-ак места. Узраст деце нека би био од 10 до 16 година, мада и ту могу да постоје варирања.
С обзиром на то да је време веома кратко, пријаве скупљају најкасније до понедељка, 8.7.2019. Пријаве се врше путем мејла zss.sss.2019@gmail.com где можете добити и додатне информације.