НОВИНАРИ ИЗ РЕГИОНА У УНС – у

%d1%81%d0%b0%d1%88%d0%b0-%d0%b8%d0%b7-%d1%81%d1%81%d1%81

Четворо новинара, продуцената српских медија и представника организација Срба у региону, који су на десетодневном студијском боравку у Београду, данас су у Удружењу новинара Србије (УНС).

У обуци у београдским редакцијама су Милош Стојковић из македонске Споне, Саша Стојиљковић из Савеза Срба Словеније, Душан Велимировић са портала Srbi.hr и Бранислав Михајловић из Радио-телевизије Републике Српске.

Бранислав Михајловић, Милош Стојковић, Душан Велимировић, Саша Стојиљковић и Нино Брајовић (фото: УНС) Бранислав Михајловић, Милош Стојковић, Душан Велимировић, Саша Стојиљковић и Нино Брајовић (фото: УНС)
Генерални секретар УНС-а Нино Брајовић колегама је говорио о активностима и упознао их са историјатом најстарије новинарске организације у региону.

О специфичностима веб новинарства и креирању мултимедијалних садржаја данас им је говорио предавач новинарске школе и школе веб новинарства УНС-а и асистент на Факултету политичких наука Марко Недељковић.

Марко Недељковић предаје новинарима српских медија из региона о специфичностима веб новинарства (фото: УНС) Марко Недељковић предаје новинарима српских медија из региона о специфичностима веб новинарства (фото: УНС)
Предавачи Бојана Барловац и Павле Златић говориће им о истраживању података на вебу и извештавању за онлајн медије.

Осим предавања у УНС-у новинари из региона, који су на шестом по реду студијском боравку, имаће праксу у програму за дијаспору РТС-а.

Учествоваће и на Деветој конференцији новинара и медија дијаспоре и Срба у региону која ће бити одржана у четвртак, 26. децембар са почетком у 10 сати у Прес центру УНС-а (Кнез Михаилова 6/III).

Овај програм реализује УНС уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије.