ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР И ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ДОМАЋИНИ НА ЛАЈФЛАЈН ГАЛА ВЕЧЕРИ У ЛОНДОНУ ЗА ПОМОЋ ДЕЧИЈИМ БОЛНИЦАМА У СРБИЈИ

Лондон, 28. feb. 2020)

hrh-princess-katherine-speech

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР И ПРИНЦЕЗА КАТАРИНА ДОМАЋИНИ НА ЛАЈФЛАЈН ГАЛА ВЕЧЕРИ У ЛОНДОНУ
ЗА ПОМОЋ ДЕЧИЈИМ БОЛНИЦАМА У СРБИЈИ
Лондон, 27. фебруар 2020 – Њихова Краљевска Височанства Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина заједно са хуманитарном организацијом Лајфлајн Велика Британија били су домаћини гала вечере, на којој су прикупљена средства за куповину најнеопходније опреме за дечије болнице у Србији.
Овај хуманитарни догађај био је организован у Беркли хотелу са 5 звездица у Најтсбриџу у Лондону – установи која постоји од почетка 1800-те.
Члан управног одбора г-дин Лазар Вуковић истакао је неуморни рад покровитељке хуманитарне организације Њ.К.В. Принцезе Катарине: „Њ.К.В. Принцеза Катарина је покретачка снага која стоји иза организације Лајфлајн, а њени напори у протеклих 26 година да побољша здравствени систем у Србији дају изванредне резултате. Њене активности ће се наставити и у будућности, захваљујући верним пријатељима који подржавају Лајфлајн”.

trh-with-the-ambassador-of-serbia-in-london

Г-дин Ендрју Еборн је забављао госте својим мађионичарским вештинама, а г-дин Феликс Хале био је домаћин аукције уживо током гала вечере. Аукција уживо организована је захваљујући аукцијској кући Сотеби, а понуђени су потписан дрес фудбалера Немање Матића, ручак са британским комичарем Џоном Чалисом и хаљина Роксанде Илинчић. Гости су уживали у музичком наступу РЈ Гиба (сина покојног члана групе Би Џиз Робина Гиба).

trh-with-dragan-stojkovic-and-his-wife

„Захваљујем председнику хуманитарне организације Лајфлајн Велика Британија, г-дину Роберту Велентајну и г-дину Лазару Вуковићу на сјајној организацији овог догађаја. У дечијим болницама у Србији ситуација је веома тешка, постоји велика потреба за одговарајућом опремом, много бољом него што је тренутно, да би наши лекари и медицинске сестре могли да пруже одговарајућу негу нашој болесној деци. На нама који смо данас овде зависи колики и какав траг желимо да оставимо за будућност наше деце и дечијих болница. Ради се о спашавању дечијих живота. Са тим се не може ништа поредити. С тога, ја сањам један сан, а то је да свакога дана однесемо по једну победу, и спасемо дечије животе у Србији.“,истакла је Принцеза Катарина у свом говору.

mateo-kovacic

Матео Ковачић

Добротворној вечери присуствовали су и амбасадор Кувајта у Великој Британији, амбасадорка Србије у Великој Британији, Драган Стојковић са супругом, Матео Ковачић, чланови управног одбора Лајфлајна Велика Британија и многи други гости.
Хуманитарна организација Лајфлајн Велика Британија је међународна организација основана 1993. године као хитан одговор на трагичну ситуацију у бившој Југославији која је била угрожена ратним сукобима и санкцијама. Од самог почетка, покровитељ Организације Њ.К.В. Принцеза Катарина обезбеђује помоћ свима којима је помоћ потребна у Србији.