ИТАЛИЈА СЛАВИ ЂОКОВИЋА

Италија слави Ђоковића: Спасио нас је, његове ријечи и дјела покренуле су лавину донација
“Ђоковићев дар, али и оно што је рекао након што је донирао милион евра, покренули су лавину. Донације су кренуле са свих страна. За мање од 48 сати након што смо објавили његов поклон и износ који је приложио, добили смо 10 милиона евра. Своје велике прилоге између осталих дали су пјевач Роби Факинети, трофејна пливачица Федерика Пелегрини…”

3-dudi-i-novak-dokovic-bratislava-14-11-2012-006

Шампион “златног” срца, Новак Ђоковић; фото: Раде Бакрачевић

Директор здравственог центра у Бергаму, епицентра италијанске и свјетске пандемије коронавируса, открио је како је потрошена донација Новака Ђоковића, и шта је све услиједило након племенитог геста славног Србина.
Ђоковић је донирао Бергаму милион евра, што је искоришћено за опремање двије локалне болнице.
„Његовом донацијом дословно спасавамо животе. Повећавамо собе, јер то нам је нужно с обзиром на то да су нам до сада људи у агонији лежали, па и умирали у чекаоницама. Затим, купујемо апарате, од дефибрилатора до монитора, као и нужну заштитну опрему за особље“, каже Петер Асембергс.

nole-mi-daje-intervju-img_4188

Новак Ђоковић даје интервју Раду Бакрачевићу, уреднику Штајерских новиц

Асембергс истиче да је Ђоковић својим даром и ријечима мотивисао многе да се укључе и помогну болницама у Ломбардији.
„Ђоковићев дар, али и оно што је рекао након што је донирао милион евра, покренули су лавину. Донације су кренуле са свих страна. За мање од 48 сати након што смо објавили његов поклон и износ који је приложио, добили смо 10 милиона евра. Своје велике прилоге између осталих дали су пјевач Роби Факинети, трофејна пливачица Федерика Пелегрини…“, преноси Индекс.
Асембергс истиче Ђоковићеве ријечи којима је попратио донацију и које су мотивисале остале.

111-novak-dokovic-bratislava-14-11-2012-2-044

Новак Ђоковић на конференцији за штампу. Фото: Раде Бакрачевић

„Искрено, мени уопште није важно да ли ћете то објавити и не мора се знати да сам ја уопште ишта дао, а камоли колико. Осим, наравно, ако сматрате да ће објављивање такве информације подићи свијест и код других потенцијалних донатора да учине исто што и ја“, рекао је Ђоковић италијанском доктору приликом донације милиона евра.
Ђоковићеву скромну реакцију на питање доктора који је примио његову великодушну донацију пренијели су сви италијански медији и тако је „извршен притисак“ на бројне донаторе који ће такође спасити животе, преноси Б92.
Ђоковић је помогао и родној Србији, донирао је такође милион евра куповином респиратора, а сада са својим колегама ради на помоћи тенисерима који због изостанка турнира немају сталне приходе.