Промовисана сувенир књига “Кула душом уметника”

Кула, 30.08.2021. – У просторијама Месног удружења пензионера у Кули, је у петак, 20. августа промовисана сувенир књига „Кула душом уметника“, у организацији Задужбине Боре Латиновића из Куле и Матице русинске из Руског Крстура.

Стихове су читали сви живи аутори који су заступљени. Стихове који више нису међу нама: Војислава ВулановићаМилана Шуше БјелинскогАндрије Јанковића и Драгана Јарића,  читао је Филип Пронек. Други део књиге је део рада о „Историји Куле“ аутора Миливоја Миловића Шиље, где је присутне упознао Боро Латиновић.

Овом приликом је прочитана одлука Задужбине Боре Латиновића и Матице русинске, одлуку читао Ђура Папуга. Да се због својих заслуга Анђа Миловић и професор Властимир Вујић прогласе за почасне чланове Задужбине.

Затим је прочитан предлог да се на „Дан Куле“ додели постхумно Плакета за допринос у раду хроничара Миливоју Миловићу Шиљи,  за рад „Отргнуто од заборава“. Док се за Почасног грађанина Куле, предлаже професор Властимир Вујић. Ова два предлога ће бити накнадно достављена на разматрање председнику општине Дамјану Миљанићу.

Сви присутни су здушно са дугим аплаузом поздравили разумевање и допринос да овај пројекат буде подржан од Туристичке огранизације општине Куле и локалне самоуправе.

На крају дружења све присутне песнике је Обрен Бећо Радовић поздравио и подсетио да до 17. септембра доставе своје песме као би биле публиковане у Зборнику „Дан боема“, Манифестацијa посвећенa Милану Шуши Бјелинском, која ће се одржати 11. октобра.