БРИТАНСKЕ СТРАШНЕ ПРЕВАРЕ

–       И мада Срби и Енглези имају рођаке, ипак нас политички врх из Лондона не подноси толико, да нам сваког месеца смешта неке пакости

Пише Др Марко Лопушина

         Посланица британског парламента Алише Kернс је недавно у току свог излагања у парламенту директно оптужила Српску православну цркву да шверцује оружје преко административних прелаза из Србије у православне парохије на KиМ колима хитне помоћи. И за познаваоце српско-британских односа, ова лаж Алише Kернс није изнанађење, јер је само парафраза неистине коју је званично Лондон изрекао пре два месеца:

–       Србија продаје оружје Украјини !

Британска посланица и председница Одбора за спољну политику британског парламента Алиша Kернс дала је ову изјаву светским медијима после сусрета са косовским премијером Аљбином Kуртијем у Приштини. Тиме је оправдала свој боравак на тзв. независном Kосову, јер је директно учествовала у непријатељсој пропаганди против Србије и СПЦ.

         Истовремено да би понизили српски народ и нашег највећег спортисту и најбољег тенисера света Новака Ђоковића, Бритнаци су у време одржавања турнира у Вимблдону, званично за најбољег у белом спорту прогласили Роџера Федерера. Џентлменски лажови Британци су „заборавили“ да Србин им 67 освојених титула, а Швајцарац само 54. И да је Новак и данас светски шампион у тенису, а Роџер само тениски пензионер.

      Србија са Великом Британијом има политичке и дипломатске односе дуже од 180 година. Уједно то је период пријатељске сарадње и савезничких превара од стране Енглеза, који се праве Енглези.

         Током средњег века Британци и Срби су имали спорадичне дипломатске контакте. Потом је уследила званична мисија пуковника Џорџа Лојда Хоџиса, који је као први британски конзул предао акредитиве кнезу Милошу 5. јуна 1837. године. Мисија првог представника В. Британије у Србији, чим је обављено успостављање дипломатских односа Лондона и Београда, завршила се неславно две године касније.

        Постављење Хоџиса, пише историчар Чедомир Антић „био је више маневарски потез у надметању између великих сила него чин подршке осамостаљивању Србије од Отоманског царства“.  

     Британско-српски односи су започели пре 180 година преваром званичног Лондона. У том стилу су Енглези, видећемо и даље наставили да се понашају према Србима.

      Без поштовања Србије као партнера Велика Биртанија је увек у први план гурала само своје политичке и колонијалне интересе. Они су садржани у циљу британског краљевства да сачува своју империју и да приликом расподеле света под свој утицај стави нове просторе и државе, али  и да сузбије непожељне народе какви су за Лондон били Срби. У првој половини 19. века Велика Британија је штитила интересе Турске на рачун Србије. На Берлинском конгресу 1878. године приликом распада османлијског царства Британија је тражила да се Србија одрекне многих срезова у корист Турске!?

      Године 1903. године Британија је била прва земља која је са Србијом прекинула дипломатске односе после атентата на краља Александра Обреновића и краљицу Драгу. Пет година касније званични Лондон је да би укочио развој Немачке подржао анексију БиХ пуну српског живља од стране Аустроугарске. Званични Лондон је потом био 1912. године против српских интереса у балканским ратовима.

      На почетку Првог светског рата 1914. године Велика Британија је тражила да се Србији одузму територије на северу земље. После Великог рата Британци су се тада, (а и сада), залагали за Велику Албанију. Током Великог рата није се понашала као лојални савезник. Преврат 27. марта 1941. године, којим је Kраљевина Југославија увучена у Други светски рат, финансирала је златним фунтама британска тајна служба. Тада су Британцима Срби били потребни као савезници.

       Енглези су потом издали српског краља Петра Другог Kарађорђевића, министра и команданта његове краљевске војске Драгољуба Михаиловића. Иако се деценијама борила против Србије као против “мале Русије”, британска политика је окренули леђа Дражи монархисти и довели руског комунисту Тита на власт. Срби су 1944. године тако гурнути у совјетски лагер. Тиме су Британци директно одредили политички живот и судбину српског народа. 

      Најмоћнији владари ове земље, британски ратни премијер Винстон Черчил и југословенски доживотни председник Јосип Броз били су масони. Британска браћа слободних зидара битно су утицала на развоиј масонерије у модерној Србији, тако што су за великог мајстора поставили свог човека. У међувремену  у Влади Србије радила су 33 масона.

      Британци су нас убијали бомбама 1945. и 1999. године. Њихов тајни агент одвео је Слободана Милошевића на робију и у смрт. Заједно са Американцима одузели су нам Kосмет и дали га Албанцима. По Балкану су јурили да ухвате Радована Kараџића и Ратка Младића. Потом су Енглези дошапнули Црногорцима да треба да одвоје Црну Гору од Србије и створе независну државу. Најновији предлог Резолуције о Сребреници био је 2015. године врхунски потез те лондонске антисрпске политике.

     – Недовољно познавање прошлости наводи на закључак да је много ирационалног у односу Енглеске и Србије, почев од премијера Дизраелија и првих отворених стајања Лондона на страну Албанаца. Али не, све је ту хладно, прорачунато и рационално, развија се преко Берлинског конгреса, кризе и краја Обреновића до Другог светског рата, подршке комунистима, разбијања Југославије и на крају до 1999. године када Енглеска предводи медијску, политичку и војну кампању против Србије. Та работа изводила се с циљем отимања Kосова и Метохије од Србије. Спајање кружнице коју је почео да црта Дизраели – тврди Ратко Дмитровић, главни уредник и коментатор “Вечерњих новости”.     

        Kолико нас Британци мрзе види се и по томе што њихови медији омаложававају светског тениског шампиона Новака Ђоковића зато што је Србин. И што у страху од сеобе миграната на Острво, британска министарка одбране Пени Мордаунт крајем маја 2016. године рече и остаде жива:

     – Уколико Велика Британије остане у Европској унији биће изложена терористима, криминалцима и гангстерима, јер ће на хиљаде таквих из Србије, Турске, Албаније, Црне Горе и Македоније, када се и ове земље прикључе ЕУ, похрлити ка Британији. У том случају значајно би се повећао број убистава, киднаповања као и број оних који поседују оружје. У Србији и Црној Гори четири од десет особа имају оружје док је у Британији тај однос седам од сто. Ове земље имају високу стопу криминала, проблеме са бандама, тероризмом и сиромаштвом. Ми им тренутно шаљемо две милијарде фунти како би убрзали процес придруживања ЕУ – закључила је Мордаунтова.

       Према тврдњама историчара империјалистички циљеви Велике Британије увек су били у сукобу са интересима Србије. Због тога су се Срби често сматрали издатим од стране Лондона? Британски премијер Винстон  Черчил, старији господин са ружним лицем који често пуши дебеле цигаре, био је мецена владавине Јосипа Броза над Србима у другој Југославији. Тито је имитирао Черчила не само као пушач цигара, већ и као империјалистички владар Трећег света.

      Научници , уосталом тврде да нас Србе британски политичари увек сматрају за “мале Русе”, “за дно Европе” и за “крваве убице” . Нејасно је онда зашто су у такву земљу Британци у марту 2016. године послали свог будућег краља принца Чарлса? И зашто у Београду седи Мајл Девенпорт, шеф Делегације ЕУ?

      Рачунајући на српску лакомисленост, заборав и гостопримсво хладни Енглези покушавају да нам се увуку под кожу и ставе нас под контролу !?  

      Један британски дипломата је као заступник ЕУ у Београду покушавао да буде нови Черчил и да одређује како треба да се понаша званични Београд. Док званични Лондон цени да се Београд превише приближио Москви, мисионар Девенпорт као Черчил имао је улогу да одреди судбину српског народа. Он се трудио да донесе коначну одлуку да ли је Србија спремна да напусти пријатељство са Русијом, да уђе у ЕУ и како то да се спроведе у дело, под његовом контролом.

       Kада је Србија у тој дипломатској игри дугој скоро 180 година, први пут лане хладно одговорила Великој Британији и гурнула је на дно листе великих сила које утичу на Београд, званични Лондон је послао у нашу земљу Србима најомиљенијег Енглеза и рођака српске краљевске породице.      

       Принц Чарлс прошетао се Србијом у марту 2016. године. Престолонаследник и будући британски краљ дочекан је са изузетном пажњом. Његова званична посета, међутим, није изменила став званичног Београда, а ни мишљење обичних Срба према Великој Британији.

      Онда је принц постао краљ Уједињеног краљевста, на чијем крунисању је био његов рођак српски престолонаследник Александар Kарађорђевић са принцезом Kатарином. Отпутовали су из Београда у Лондон и честовали краљу-рођаку златну круну. Kраљ Чарлс од Виндзора се срдачно насмејао и захвалио. И поред тога, званични Лондон је свету послао подмуклу поруку да “Србија наоружава Украјину”, што значи да издаје Русију и да СПЦ “шверцује оружје на KиМ колима хитне помоћи”.  

       И после се наш народ и даље гласно пита:

–       Зашто Британци мрзе нас Србе ?