Časopis

Štajerske novice:

Novine su oduvek bile i biće razvojna jedra novih civilizacija koje nastaju pred našim očima. Stvaraju gensku banku za budućnost pokolenja koje dolaze za nama. U dalekom nonšalantnom svetu, punom lakoće, lenjosti i izdašnosti lako je biti novinar. Teže je u neuređenim uslovima koji prate države bivše naše zajedničke domovine. Samo dobro je da je to izazov za sve nas koji uređujemo naše zajedničke »ŠTAJERSKE NOVOSTI«. Želimo da se to odrazi u apsolutnoj harmoniji novinara i čitaoca.

Novinari na svoj karakterističan način pomažemo razvoju svoje države jer ono što je domaće najbrže dopire do srca. Imamo posebnu privilegiju koju redko koja druga zanimanja imaju s obzirom da možemo da utičemo na mišljenja miliona ljudi..

Svet se ne razvija niti sa oružjem niti sa tehnološkom revolucijom nego sa istinom za koju se zajednički moramo boriti. Istina mora ići i do neba ako treba.

Želim svim Srbima i mnogobrojnim znanim i neznanim simpatizerima, da bi se vaš trud, koga ulažete u zajednički rad, bogato nagradio i svima nama rodio plodnije voće.

U odnosima među ljudima neka počne delovati pozitivan fluid – fluid međusobnog razumevanja, spremnosti na međusobno poštovanje i saradnju. Izaberimo cilj da se konačno usmerimo na prave probleme. Dosta nam je podela i svađa. Samo međusobno razumevanje nam može pomoći da sa našim znanjem i najsavremenijim metodama osvojimo rezultate sa mnogobrojnim uspesima. Pokušaćemo sa našim zajedničkim novinama postići taj cilj uz pomoć multidisciplinarnog tima našeg uredničkog odbora koji će dati prizvuk istinskog ushićenja i ponosa, da pokažemo našim sugrađanima šta znamo i za šta smo sposobni.

Želim timski rad sa svim urednicima. Svaki urednik pokrivaće samostalno svoje područje i ujedno će pripadati velikoj srpskoj zajednici. Želimo odati dužno poštovanje i pružiti ruku totalne lojalnosti našoj novoj domovini Sloveniji. Nećemo zaboraviti niti ignorirati naše korene. Oni su naši zauvek. Uz pomoć Slovenaca bićemo jači i lakše ćemo pružiti pomoć krajevima iz kojih smo došli zbog različitih razloga. Svekolika stvarnost nas upućuje na takvo ponašanje.

Raširimo beskonačno srpsko platno i pružimo ruku prijateljstva svim narodima.

Zajednički rad u našu korist i korist Slovenije mora postati naš način života.