Radenci: Koncert Zorana Predina

DSCN2366

Leta 1981 s skupino Lačni Franz nagrajenec v Subotici

V vseh prostorih restavracije Vikend v Radencih ter sosednjega Casina AS se letos v mesecu decembru, ob pričetku vsakega vikenda (ob petkih zvečer) vrstijo zabavne prireditve pod skupnim naslovom »Mesec penine«. Za obiskovalce seveda ni v ospredju zastonjkarski kozarček penine, pač pa nastopi znanih glasbenih skupin in pevcev, ki popestrijo in obogatijo tak večer.

DSCN2370

Prvi decembrski petek (4. decembra) zvečer je ob spremljavi svoje nepogrešljive kitare številnim gostjam in gostom v neke vrste radenskem centru zabave zapel Zoran Predin, ki ima za seboj več kot četrtino stoletja nastopov. Pričel je že leta 1979 nastopati s slovensko rockersko glasbeno skupino Lačni Franz, ki jo je v Mariboru sam pomagal tudi ustanoviti.

DSCN2377

 

Skupaj s skupino Lačni Franz je leta 1981 na Mladinskem festivalu v Subotici, drugem največjem mestu v Vojvodini, v Severnobačkem upravnem okraju, prejel nagrado za interpretacijo, še istega leta pa tudi nagrado Sedmih sekretarjev SKOJ-a.

DSCN2376

S svojimi avtorskimi skladbami (Ne mi dihat za ovratnik, Gate na glavo, Napad ljubezni, Mentol bonbon, Ljubimec iz omare, Praslovan in številne druge) je k petju v Casinu AS pritegnil obiskovalke in obiskovalce koncerta ter požel gromki aplavz. Njegovemu nastopu bo po dobrem tednu dni (11. decembra) sledil nastop fantov, ki kopirajo oziroma opominjajo na odlično glasbo svetovno znane britanske glasbene skupine iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja Help – Beatles tribute. Naslednji  petek, 18. decembra, bo nastopila glasbena skupina The cock tails, a 26. decembra dalmatinska Klapa Solaris iz Šibenika.

 Filip Matko