Вучић: Ванредни парламентарни избори неопходни да разрешимо друштвени сукоб

недеља, 17.01.2016. у 11:45

(Фото Танјуг)

Председник СНС и премијер Александар Вучић изјавио је да је одлучио да се иде на ванредне парламентарне изборе, како би се разрешио друштвени сукоб који блокира реформе.

Вучић је на седници Главног одбора СНС рекао да је влади потребан пун мандат како би до 2020. довршила започете реформе, које су Србију извеле на добар и сигуран пут.

Одлука о изборима поздрављена је дуготрајним аплаузом 505 чланова Главног одбора странке.

Вучић је рекао да је Србија од како је СНС преузела власт у стању латентног друштвеног сукоба.

Странка и влада коју је она формирала наилазе на огроман отпор управо стога што је настојала да разбије блок који су чинили тајкуни, политичари и криминалци, којима није било у интересу да Србија напредује и да се било шта мења.

„Отпочели смо сукоб и са њима и са онима међу нама којима је власт само начин за лично богаћење”, рекао је Вучић.

„Центар отпора и овој влади и пристојној и напредној Србији и политици реформи су припадници бивше лоше власти и лажне елите, коју је та власт створила и обезбедила им привилегије”, рекао је Вучић и додао да је тај „центар отпора” 10 година блокирао било какве промене и напредак земље.

„Србија је у стању латентног друштвеног сукоба од када је СНС преузео власт и формирао владу, јер смо решили да разбијемо спрегу политичара, тајкуна, криминала и корупције”, објаснио је Вучић.

Превише је у Србији, рекао је, оних који су хтели да живе од својих ставова а не од својих руку, који ничим осим политичким везама нису заслужили оно што имају, оних који краду”, рекао је, алудирајући на политичке противнике, али и на људе из сопствене странке који су у њу ушили, како је рекао, да би остварили све могуће привилегије.

„Намера да се предузму мере од који су сви бежали, а пре свега оне на економском плану, донела нам је у старту непријатеље, али сам поносан што смо радили марљиво и вратили Србији углед у свету какав није имала у новијој историји”, подсетио је Вучић.

Србија је данас на добром и стабилном путу, економски и политички, а то нам признају све релевантне институције и организације у свету, поручио је Вучић.

Он је рекао да је за победу потребан карактера, а кад има срца и карактера онда неуспех не постоји, навео је Вучић и поручио да Србија до 2020. мора да буде уређена држава на прагу Европе, а без друштвених сукоба који су сада присутни.

„Хоћемо друштво које ће да се одлучи за тежак рад, хоћемо да нам Србија каже да ли хоће исто што и ми, и да поред мене не стоје они који причају исто што и ја а раде оно што су радили они пре мене”, поручио је лидер СНС.

„Хоцу тим који неће да се рекламира, него да ради”, поручио је партијском чланству и додао:

„И хоћу да се захвалим мангупима у нашим редовима и пошаљем их тамо где припадају”.

Он је позвао напредњаке да не потцене политичке противнике, пожелео им поштену, озбиљну и одговорну кампању.

„А грађани ће умети да изаберу, јер нико не може да заустави Србију на путу ка бољој будућности”, закључио је Вучић, преноси Танјуг.

5