Obisk Hiše Dišečega Traminca Steyer

WP_20160121_17_34_47_Panorama

Člani bibličnega krožka na strokovni ekskurziji

Na naslovu Plitvica 10, na Apaškem polju, že od leta 1934 biva sedaj že tretja generacija Steyerjev. Gre pravzaprav za Hišo Dišečega Traminca Steyer ! Hiša nazorno pripoveduje zgodbe o kovačih, poljedelcih in živinorejcih. So tudi vinogradniki in vinarji, z jasno vizijo, voljo in zaupanjem vase.

WP_20160121_17_42_00_Panorama

To je s svojim gostoljubnim sprejemom članom bibličnega krožka pri Evangeličanski cerkvi v Murski Soboti potrdil tudi mladi gospodar Danilo Steyer, ko so ti za popestritev svojih četrtkovih popoldanskih druženj 21. januarja obiskali to domačijo v vasi Plitvica. Mladi vinogradnik in vinar je gostom z veseljem razkazal vse prostore, kjer pripravijo, negujejo in shranjujejo grozdje. Tega na šestnajstih hektarjih potrgajo ročno, da se pravzaprav rodi v vinu in v njem živi. Pozneje se iz hrastovih sodov ponudijo zrela, bolj bogata vina. Kako se esenca zemlje in neba poznata v vinu, je ob bogato pogrnjeni mizi z domačimi dobrotami, dokazal gostitelj Danilo Steyer s predstavitvijo desetih sort vina: Ranina, Chardonnay, Sauvignon, Renski rizling, suhi in polsladki Dišeči traminec, beli in rdeči Steyer mark cuvee, Dišeči Traminec Steyer Vaneja in Laški rizling Fazan. Četudi od minulega četrtka brbončine ne okušajo več, bo spomin članom bibličnega krožka še precej dolgo ostal na obisk v Hiši Dišečega Traminca v vasi Plitvica.

WP_20160121_17_46_16_Panorama

Že naslednji četrtek pa se bodo ponovno srečali ob knjigi ameriškega pastorja Ricka Warenna z naslovom »Življenje z namenom«, ki se je že uvrstila med klasike krščanske literature.

Filip Matko