Šestnajstega februarja ob šestnajsti uri

DSCN4004

Zbrani vsi rezultati

Popoldan družabnih iger v DOSOR-ju

  1. februarja ob 16. uri se je pričelo zanimivo druženje v kletnih prostorih oziroma telovadnici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Bila je namreč organizirana mavrica družabnih iger (Spomin, Človek ne jezi se, šah…). Ob tem je vsak lahko našel nekaj zase, se imel fajn in to prenesel tudi na druge udeleženke in udeležence srečanja, ki jih je bilo preko trideset.

DSCN4005

Zmagovalna ekipa Brava

 

Šlo je pravzaprav za srečanje svojcev stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, prostovoljk in prostovoljcev v DOSOR-ju, kar v tem zavodu nekako poteka že od lanskega leta. Kajti štirikrat letno se srečajo prostovoljke in prostovoljci na skupnem druženju, občasno pa se vključujejo v posamezne aktivnosti individualno.

DSCN4008

Drugouvrščena ekipa Neustavljivi

Poleg v začetku sestavka omenjenih družabnih iger je osrednja igra tokratnega srečanja bila boccia (boča), ki jo poznamo tudi kot dvoransko balinanje in je bila uspešno predstavljena v DOSOR-ju že lansko jesen. To je pravzaprav igra za vse generacije in primerna tudi za hendikepirane osebe.

DSCN4009

Tretjeuvrščena ekipa Kekec

Sodelovalo je kar šest tričlanskih ekip s skupno 18 tekmovalkami in tekmovalci, ki so se pomerile med seboj: Kekec (Branko Ločnikar, Drago Fujs in Smiljan Homec), Vesna (Amalija Jazbec, Milena Obal in Hasan Macanović), Neustavljivi (Renata Murmayer, Ivan Kropec in Franc Zupančič), Muzika (Barbara Lukač, Alojz Klobasa in Vekoslav Stana), Bojana (Bojana Horvat, Janko Razgoršek in Silvo Razgoršek) in Brava (Anja Strelec, Breda Stauber in Adolf Rantaša). Rezultati prvega kroga tekmovanja: Kekec – Vesna 0 : 7, Bojana – Brava 1 : 10 in Neustavljivi – Muzika 3 : 2; rezultati druge kroga tekmovanja: Bojana – Neustavljivi 1 : 3 in Vesna – Brava 0 : 6; tekma za tretje mesto: Kekec – Vesna 3 : 2 in tekma za prvo mesto: Brava – Neustavljivi 7 : 3. Zmagala je torej ekipa Brava (dedek, hčerka in vnukinja) pred ekipo Neustavljivi ter pred ekipo Kekec.

Filip Matko Ficko