ĐOKOVIĆ SIGURAN – TROICKI RAZOČARAO

Prvi dan Dejvis kup meča u Beogradu: Srbija Kazahstan

8. Akreditacija našeg novinara Čubranovića

Akreditacija našeg novinara Čubranovića

Juče (4. mart) u beogradskoj dvorani “Aleksandar Nikolić” ( ovo je bio prvi meč od kada je Hala Pionir promenila ime u Dvoranu „Aleksandar Nikolić” ) održan je prvi dan susreta Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana. Rezultat je za mnoge domaće navijače izvan očekivanja: 1:1. Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako savladao Nedovjesova sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3), ali je drugi reket Srbije Viktor Troicki ubedljivo i neočekivano izgubio od Kukuškina takođe sa 3:0 (7:5, 6:2, 6:4). Danas (5. mart) meč se nastavlja susretom parova, a  sutra od 13 časova  su odlučujući pojedinačni dueli.

2. Ambijent meča

Ambijent meča

Nole je, kao uvek pouzdan i siguran, obradovao navijače i pobedio svog rivala sa 3:0, a Troicki je, nažalost razočarao.

Ambijent je organizatore meča takođe razočarao jer su očekivali prepunu dvoranu, a bila je popunjena svega oko 70%. Osim toga, grupa gostujućih uvežbanih navijača su sa dve trube i dva gromoglasna bubnja često bili ubedljiviji o domaćih navijača. Međutim, Nole im nije dao povod za veselje: bio se siguran, ubedljiv i neumoljiv kao da nije prethodnih dana imao zdravstvene probleme s okom. Uostalom, rezulatat 6:1, 6:2, 6:3 to potvrđuje, a posebno raduje Noletova izjava na Press konferenciji da je zdravstveni problem iza njega. Nole je,pored ostalog, ovako komentarisao dobijeni meč:

3. Početak susreta Đoković-Nedovjesov

Početak susreta Đoković-Nedovjesov

– Važan je bio dobar početak. Nisam mu dozvolio da uđe u svoj ritam, da izlazi na volej i osvaja lake poene. Iako nikada ranije nismo igrali, znao sam da ima dobre udarce, ali se pri promeni ritma ne kreće dobro. Gledao sam ga, pogotovo u Dejvis kupu… Video sam da igra srčano, s mnogo motivacije, za svoju zemlju. Slabije rangirani igrači dobijaju dodatnu dozu snage i samopouzdanja kada igraju za reprezentaciju, a i atmosfera je drugačija… Nije bilo problema s okom koji mogu da predstavljaju brigu za meč ili naredni period mojih teniskih nastupa. Ustanovio sam sa doktorskom ekipom da sam se praktično vratio u normalno stanje. Infekcija oka je iza mene, idemo dalje!-

4. Snažan servis Noleta

Snažan servis Noleta

Uostalom, to potvrđuje njegova odluka da će danas igrati u dublu sa Nenadom Zimonjićem, o čemu je rekao:

– Radujem se da ponovo izađem na teren u dublu! Pozivam gledaoce da nas podrže i nadam se da će im biti interesantno, zbog posebne karakterističnosti dubla. Nemamo mnogo prilika da nastupamo pred domaćom publikom. Ja sam poslednji put u Srbiji igrao u Kraljevu, ali nisam dugo bio ovde i uželeo sam se Beograda. Podrška znači mnogo, posebno u ovom takmičenju gde je publika slobodnija i navija između poena, a mogu se koristiti i muzički rekviziti… Videli smo kako to Kazahstanci danas koriste…

5. Bučni navijači Kazahstana

Bučni navijači Kazahstana

Nažalost, dok je Nole davao izjavu novinarima, drugi reket ekipe Srbije – Troicki je postepeno gubio meč od znatno niže rangiranog (za pedesetak mesta) Mihaila Kukuškina do konačnih iznenađujućih – 7:5, 6:2, 6:4. Ruku na srce, broj gledalaca posle meča Nleta je bio znatno manji, al to nije bio razlog da Troicki – izgubi.

6. Nole praćen aplauzima dolazi na Press konferenciju

Nole praćen aplauzima dolazi na Press konferenciju

Srećom, Srbija ima realnu priliku da dobije ovaj meč u naredna dva dana. Očigledno je da će meč prvog kola Dejvis kupa biti odlučen poslednjeg, trećeg dana meča kada se igraju susretu u pojedinačnoj konkurenciji.

7. Nole siguran i u razgovoru s novinarima

Nole siguran i u razgovoru s novinarima

U svakom slučaju, ekipa “Štajerskih novica” će, kao i do sada, biti na licu i podržati ekipu Srbije.

 

                                                   Tekst i fotografije: Radomir Čubranović