Na ogled »Podobe slovenske krajine«

Pavla Kranjc razstavlja 21 likovnih del v Gornji Radgoni

DSC_0793-copy

Kar 21 likovnih del, olj na platnu, v galeriji Kulturnega doma v Gornji Radgoni od 11. marca dalje razstavlja Pavla Krajnc od Male Nedelje. V svojem tretjem življenjskem obdobju se je posvetila slikanju, kar nekaj let je obiskovala slikarsko šolo akademskega slikarja Mirka Rajnarja v Murski Soboti. Umetnica je sicer po rodu Gorenjka, a s svojim možem živi pri Mali Nedelji. Je že dolga leta članica Likovnega društva v Gornji Radgoni, kakor tudi Likovnega društva Mavrica v Murski Soboti.

DSC_0797-copy

Razstavo svojih del je tokrat naslovila »Podobe slovenske krajine«, kjer gre za krajinske motive, ki so sestavljeni iz bogatega prepletanja barv, katere Pavla Krajnc s kar širokimi potezami čopiča nanaša na platna in njena igra srebrnkaste in zlate sončne svetlobe pravzaprav krajinskim tihožitjem daje povsem samosvoj razpoloženjski trenutek.

DSC_0799-copy

Razstavljena dela so zaznamovana z vsemi stalnicami likovnega rokopisa Pavle Kranjc, kajti slikarka nas prepriča s svojimi slikarskimi poudarki, s skladnostmi med osrednjim prizorom na sliki ter njegovim ozadjem, od časa do časa lahko zaznamo tudi predhodno risbo na platnu.

DSC_0800-copy

Kot vemo, Pavla Krajnc že vrsto let slika in razstavlja, ima za seboj že vrsto samostojnih, kot tudi skupinskih razstav, po Sloveniji, pa tudi v sosednjih državah (Avstrija, Madžarska, Hrvaška). Udeležuje se tudi številnih slikarskih kolonij in tedaj jo ob slikarskem stojalu običajno srečamo na prostem, v naravi, kajti znan je njen izrek – moto: »Moj atelje je narava !«. Razstavo si je vsekakor vredno ogledati.

Filip Matko Ficko