Festival »DOSOR-jeva vetrnica« v Radencih

DSC_3943-copy

DOSOR-jeva vetrnica, v ozadju DOSOR

V zadovoljstvo vseh ter za  vse generacije

Število 1200 lanskoletnih obiskovalcev na prireditvah »DOSOR-jeva vetrnica« v DOSOR-ju, Domu starejših DOSOR-jeva vetrnica, v ozadju DOSORobčanov Radenci, je dokaz, da je tovrstna prireditev prerasla v pravi poletni festival v Radencih.

DSC_3953-copy

Maksimiljan Korošec izdeluje vetrnice

»Vrti« se v zadovoljstvo vseh ter za vse generacije. Zadovoljni pa bodo verjetno letos tudi nastopajoči, kajti vsakdo izmed njih bo prejel »DOSOR-jevo vetrnico«, ki jo ročno izdela DOSOR-jev stanovalec Maksimiljan Korošec.

DSC_3964-copy

Govori direktorica DOSOR-ja, Mateja Hauser

O tem so organizatorji v DOSOR-ju, skupaj z direktorico Matejo Hauser, spregovorili na tiskovni konferenci v torek, 14. junija dopoldne. Tako bodo v mesecu juliju nastopili: 4.7.  Valter in Katja, 11.7. Adi Smolar, 18.7. Plesna šola Zeko in 25.7. Štajerski fakini.

DSC_3967-copy

Tiskovna konferenca v DOSOR-ju

V mesecu avgustu jim bodo sledili: 1.8. Evgen Car s filmskim večerom »Srečen za umret«, 8.8. Rebeka Dremelj s skupino, 22.8. Budinska folklora in 29.8. Karaoke.  V zaključnem, tretjem mesecu »DOSOR-jeve vetrnice«, septembra, bodo nastopili: 5.9. Jasmina in Primož, 12.9. Ljutomerski oktet, Marko Kočar in Tadej Vesenjak, 19.9. Gorazd Žilavec in 26.9. za zaključek še Karaoke.

Stanovalke in stanovalci DOSOR-ja bodo skupaj z zaposlenimi, svojimi svojci, znanci in prijatelji ter najbližjimi sosedi že to nedeljo, 19. junija, »zavrteli« prvo prireditev letošnje »DOSOR-jeve vetrnice«.  Ob 15. uri bodo to nedeljo popoldne na posebnem prireditvenem odru DOSOR-jevega dvorišča nastopili člani znane dalmatinske klape Solaris iz Šibenika.

Filip Matko Ficko