Radenci: Šahovski dvoboj poletja

DSC_4577-copy

Prvi julijski ponedeljek v gosteh Ormožanci

Stanovalci DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, radi igrajo šah, »možgansko igro« ob 64-ih črno-belih poljih. A na povabilo stanovalca Jožeta Pirca so se v ponedeljek, 4. julija dopoldne, oglasili v DOSOR-ju štirje člani Medobčinskega društva invalidov Ormož in ljubiteljev šaha.

DSC_4585-copy

Bili so to Maks Jenuš, Slavko Juršič, Drago Novak in Gustek Zemljič. Poleg Jožeta Pirca se je oglasila še trojica stanovalcev za igranje šaha: Boris Gabrijan, Ratko Majstorović in Evgen Prešeren.

DSC_4579-copy

Šahovski dvoboj so odigrali v Klubski sobi DOSOR-ja, kajti igra ob 64-ih črno-belih poljih zahteva popolno koncentracijo, ki pa v poletni vročini hitro »odplava«. Ta je prvi julijski ponedeljek precej nagajala in Klubska soba je bila neke vrste »pribežališče« šahistom.

DSC_4581-copy

Zaigrali sta ekipi druga proti drugi, vsak posameznik v dveh igrah z vsakim iz nasprotne ekipe in ob zaključku je bil rezultat 18 : 14 v korist MDI Ormož. A vrstni red posamezno je bil naslednji: 1. Maks Jenuš (MDI Ormož) 6,5 točk, 2. Slavko Juršič (MDI Ormož) 5,5 točk, 3.-4. Boris Gabrijan (MDI Ormož) in Jože Pirc (DOSOR) 4,5 točke, 5.-6. Drago Novak (MDI Ormož) in Evgen Prešeren (DOSOR) 4 točke, 7. Gustek Zemljič (MDI Ormož) 2 točki in 8. Ratko Majstorović (DOSOR) 1 točka.

DSC_4583-copy

Filip Matko Ficko