Radenci: Filmski večer v DOSOR-ju

DSC_5033-copy

Evgen Car in Sabina Barbarič

»Srečen za umret« z igralcem Evgenom Carom

Na DOSOR-jevem poletnem odru je v ponedeljek, 18. julija zvečer, v okviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« pred predvajanjem filma »Srečen za umret« potekal razgovor z upokojenim gledališčnikom Evgenom Carjem, ki ga je vodila Sabina Barbarič. Gost je voditeljici odgovarjal na vprašanja v zvezi s snemanjem filma, kar je bilo včasih zelo naporno, pa tudi humorno.

DSC_5038-copy

Gledališki igralec Evgen Car

Slovenski gledališki igralec in dramski pisec Evgen Car je v filmu »Srečen za umret« igral glavno vlogo in zato se je tudi filmskega večera udeležil. Je pa Evgen Car po rodu iz Dobrovnika v Prekmurju. Po končani osnovni šoli in gimnaziji v Murski Soboti je odšel na študij na AGRFT v Ljubljano, kjer je študij uspešno zaključil leta 1967.

 

DSC_5056-copy

Občinstvo na DOSOR-jevi terasi

Kot slovenski gledališki igralec je bil v letih 1968 – 1979 član ansambla SNG Maribor, od leta 1980 dalje pa v Mestnem gledališču v Ljubljani.

DSC_5067-copy

Občinstvo na DOSOR-jevi terasi

Gostoval pa je tudi v drugih gledališčih (Slovensko mladinsko gledališče, Eksperimentalno gledališče Glej, Drama SNG Ljubljana, Prešernovo gledališče Kranj). Upokojil se je leta 2007 in za njim je preko 130 igralskih vlog.

DSC_5072-copy

Predvajanje filma »Srečen za umret«

 

Je tudi dramski pisec, kajti z lastno monodramo »Poredušov Janoš« je gostoval kar 300-krat, a njegova pesniška zbirka v madžarščini nosi naslov »Szines Paraszt«.

Besedilo in fotografije: Filip Matko Ficko