TRI DRŽAVE U PROJEKTU EVROPSKE UNIJE.

DAN RAZLIČITOSTI U VARAŽDINU

PROMOCIJA DOKUMENTARNOG FILMA »PUTEVIMA PRAVOSLAVLJA«, REŽISERA RADA BAKRAČEVIĆA BIĆE PRIKAZAN NA BADNJE VEČE 2017. GODINE U PRAVOSLAVNOJ CRKVI U VARAŽDINU.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Varaždin, 26. jula – Danas se je u Varaždinu dogodio istorijski trenutak. Predstavnici kulturnih društava iz tri države potpisali su istorijski dokumenat o saradnji na kulturnom polju, koji bi povezivao tri naroda iz tri države: Hrvatske, Srbije i Slovenije. Projekat se zove: »Dan različitosti« i prvi Dan različitosti počeo je, veoma uspešno, danas u hrvatskom gradu Varaždinu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veoma pozitivan projekat, koji je podržan od strane Evropske unije potpisali su sledeći učesnici: Raymond Rojnik, direktor koncertnog ureda Varaždin, Dubravka Vidović, društvo Zagorke iz Zagreba, Nataša Milojević, predsednica FoSDI iz Beograda, Milivoj Dretar, predsednik folklornog društva »Zavičaj«, Milka Knežević, predsednik Međunarodnog društva prijatelja iz Bednja i Rade Bakračević, predsednik Srpskog kulturnog društva Štajerska zajednica iz Maribora.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Ovi pozitivni i odgovorni ljudi, predsednici različitih društava iz tri države  potpisali su Povelju o saradnji, koja je odmah stupila u izvršenje

Dogovoreno je održavanje susreta ličkih žena oktobra meseca u Varaždinu, koje bi predstavile svoje umetničke sposobnosti. U okviru tog kulturnog događaja varažadinskoj publici biće predstavljeni dokumentarni filmovi, koje su snimili autori, koji potiču iz ovih društva.

Rade Bakračević, režiser dokumentarnog filma »Putevima pravoslavlja« predao je svoj dokumentarni film Milki Knežević, koja je kao predsednik komisije za izbor prikazivanja filmova, odlučila da se bakračevićev film prikaže u Varaždinu na Badnje Veče 6. januara 2017 godine u Varaždinu.

Foto: Zdravko Majstorović