ИНФОРМАЦИЈА О НАСТУПУ ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРИЈАТА ЗА ПРИВРЕДУ И ТУРИЗАМ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ЗАНАТСТВА И ПРЕДУЗЕТНИШТВА У ЦЕЉУ, РЕПУБЛИКА СЛОВЕНИЈА

Република Србија

Аутономна покрајина Војводина

Покрајински секретаријат за

привреду и туризам

Булевар Михајла Пупина 16, 21000 Нови Сад

Т: +381 21 487 46 10 F: +381 21 557 001

www.spriv.vojvodina.gov.rs

 img_9875

 

Покрајински секретаријат за привреду и туризам, наступиће ове године на 49. Међународном сајму занатства и предузетништва ,,МОС 2016“, који ће се одржати у Цељу, Република Словенија, у периоду од 13. до 18. септембра 2016. године.

На заједничком штанду ће се представити 25. привредних субјеката из АП Војводине, изабраних путем Јавног позива, а који се баве производном делатношћу, остварују извоз роба, нису у тешкоћама, имају пословни интерес за наступ на сајму у Цељу, као и Туристичка организација Војводине. Представљање привреде  увек се искористи и за презентацију туристичке понуде АП Војводине.

 

Излагачима ће бити обезбеђено заједничко представљање на уређеном штанду са  излагачким местом, односно пултом и простор за пословне разговоре као и организован превоз сајамских експоната. Излагачи сносе трошкове путовања и смештаја  и обезбеђују промотивни материјал.

 

Дан Војводине на Сајму је 16. септембар 2016. (петак), када се очекује да Сајам посети Делегација АП Војводине, коју ће предводити потпредседник покрајинске владе и покрајиснки секретар за привреду и туризам, Иван Ђоковић.

 

Тога дана, са почетком у 10 часова, у сали Цељанка, биће одржан сусрет председника и представника регионалних привредних комора Србије, Словеније, АП Војводине, а ове године се сусрет проширује и на Хрватску и Републику Српску. Циљ сусрета је проширење и унапређење како привредне сарадње Србије и Словеније, тако и читавог региона, што ће свакако резултирати квалитетнијим помаком у сарадњи и остварењу још интензивније сарадње у оквиру сфере привреде у наредном периоду.

 

Регионалне привредне коморе са територије АП Војводине, као гости, имају обезбеђене све услове за вођење пословних разговора на штанду Секретаријата.

 

За 12.00 часова, на штанду Секретаријата  биће одржана Конференција за медије.

 

Потом, у 13.00 часова, потврђен је састанак потпредседника Иван Ђоковића и  Министра привреде Републике Словеније, Здравка Почивалшека.

 

У вечерњим часовима биће уприличена Презентација туристичке понуде АП Војводине и Програма „Богатство  различитости“, у оквиру кога се представља музичка, фолклорна, и гастрономска различитост АП Војводине  као и винска понуда.

 

Позиви за ово Вече се упућују Цељском и Лашком жупану, представницима привредног и политичког живота из Републике Словеније са којима је остварена вишегодишња  сарадња.

 

Република Словенија, као простор бивше СФРЈ,  те земља Европске уније, изузетно је атрактивно тржиште за извоз производа из АП Војводине, али и за успостављање економске сарадње на вишем и квалитетнијем нивоу.

 

Овај  наступ војвођанске привреде на Цељском сајму  карактерише  масовност као и ранијих година.

 

И ове године очекујемо интензивну пословну активност, нове уговоре као и претходних година. Закључење нових уговора, који би представљали резултат квалитетног сајамског наступа, су крајњи циљ излагања и на овогодишњем Цељском сајму. Подаци о робној размени АП Војводине са Републиком Словенијом, чак и у годинама када су последице светске економске кризе још увек евидентне, дају основа за овакав оптимизам.

Амбасада Републике Србије је правовремено информисана о наступу привреде АП Војводине на сајму у Цељу, уз позив да Амбасадор посети наш штанд и буде гост на ,,Војвођанској вечери“.