Radenska kupila Studenac

svetski-prvaci-braca-prevc

 

 

unnamed

 Radenska z uspešnim zaključkom nakupa Studenca v svoj portfolio dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in Lero sirupe

 ZAGREB, 20. december 2016 Danes je Radenska uspešno zaključila nakup hrvaškega Studenca, prepoznavnega po svoji znamki mineralne vode. S tem je v svoj portfelj dodala naravno mineralno vodo Studenac, izvirsko vodo Studena in paleto sirupov Lero. Z nakupom Studenca sta Radenska in skupina Kofola okrepili svojo vlogo na področju Adriatic regije.

Radenska in Podravka sta dogovor o nakupu Studenca podpisali 20. septembra 2016. Dogovor je vključeval tudi skupek pogojev, ki so pred dokončnem odkupom morali biti izpolnjeni. Po izpolnitvi pogojev je Radenska nadaljevala z nakupom 100-odstotnega deleža podjetja. Od danes naprej je Studenac v polni lasti skupine Kofola.

Marián Šefčovič, generalni direktor Radenske, je pozdravil nakup ter ob tem poudaril njegovo pomembnost pri utrjevanju pozicije na trgih Hrvaške ter širše regije. “Studenac je vstopil v našo družino, zato bomo zanj dobro poskrbeli. Spoštujemo lokalne znamke in zgodbe, ki jih nosijo s seboj. Studenac trenutno potrebuje svojo pomlajevalno dozo izvirske vode in ravno v tem je naša prednost. Poskrbeli bomo, da Studenac znova zaživi. Lotili se bomo prav vseh sinergičnih elementov, ki smo jih odkrili med postopkom nakupa, in teh je kar veliko. Naša lokalna ekipa je izredno dobra in skupaj z regijskim timom že pripravlja strategijo razvoja Studenca. Podravka je vse zaposlene prezaposlila v Studencu in vsi ostajajo z nami, da bo produkcija normalno delovala.”

Kofola ČeškoSlovensko je ena izmed vodilnih evropskih proizvajalcev brezalkoholnih pijač. Skupina ima 7 proizvodnih lokacij in več kot 2.100 zaposlenih na Slovaškem, Češkem, v Sloveniji, na Hrvaškem in Poljskem. Poznana je po svojem pozitivnem in spoštljivem odnosu do lokalnih znamk in kultur. Do danes je Kofola uspešno obudila oziroma razvila celo kopico brezalkoholnih znamk v državah, kjer je prisotna.