Pevke in pevci DOSOR-ja ter Zdravilišča Radenci skupaj

Radenci: Praznični koncert treh pevskih skupin

Nekajletno sodelovanje dveh kolektivov v »deželi treh src« na desnem bregu reke Mure v Radencih je iz leta v leto bolj navdihujoče. Tako je v  DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v petek, 23. decembra popoldne, bilo izredno praznično v predprostoru tamkajšnje domske knjižnice.

Pred številnim občinstvom so nastopili pevke in pevci kar treh pevskih skupin: Večerne zarje in Navdiha iz DOSOR-ja ter Zdravilišča Radenci. S skupnim prepevanjem so polepšali predpraznično vzdušje pred božičnimi in novoletnimi prazniki. Pevke in pevce sta z igranjem na kitari spremljala Suzana Divjak iz DOSOR-ja in Dominik Kuzma iz Zdravilišča Radenci, spremljajoče besedilo, ki ga je pripravila gospodinja Mojca Kumlanc, pa je brala povezovalka programa, osnovnošolka Alina Trobec. Med ostalim je prebrala: »Spet je prišel, mnogim, najlepši čas v letu – december. Že ob sami misli na ta čas nam zadiši po cimetovih piškotih, božični smrečici, toplem čaju. Dolgi zimski večeri pa nam prinesejo tudi prijaznost in dobrosrčnost, ki ju delimo z drugimi. Tudi letošnje praznovanje naj bo takšno, da si ga bomo zapomnili in si želeli, da traja…« Z bomboni je vmes prišel na obisk Božiček.

Izveden je bil koncert štirih sklopov pesmi. Tudi izmed poslušalk in poslušalcev so nekateri zapeli, še posebej glasni pa so bili ob zaključni praznični pesmici »Sveta noč«. A pevke in pevci so se po koncertu družili še nekaj časa, saj so pred njimi še koncerti v prihodnjih dneh.

Filip Matko Ficko

dscn5576 dscn5578 dscn5580 dscn5585 dscn5596 dscn5602