V DOSOR-ju Radenci se je upokojila Tatjana Geč

Štajerka kot seniorka bo še kar predavala

»Želim se še zadnjič z Vami poveseliti in nazdraviti, zato Vas vabim, da se mi pridružite na pogostitvi ob moji upokojitvi in sicer v petek, 13. januarja 2017, ob 18. uri v Lovskem domu Radenci. Veselim se druženja z vsakim izmed Vas!« je pisalo v vabilu, ki ga je razposlala Tatjana Geč iz Spodnje Kungote. Od 14. januarja leta 2008, ko je začel delovati DOSOR, Dom starejših občanov Radenci, je bila Tatjana Geč v njem na delovnem mestu glavne medicinske sestre.

Kot rojena Mariborčanka je v Mariboru je zaključila osnovnošolsko izobraževanje na Osnovni šoli Bojana Ilicha, srednješolsko izobraževanje na Srednji medicinski šoli v Mariboru ter zaključila študij na Višji šoli za zdravstvene delavce Univerze v Ljubljani ter na Fakulteti za organizacijske vede Kranj Univerze Maribor. V Zdravstvenem domu dr. Adolfa Drolca v Mariboru je bila zaposlena precej let, nazadnje kot direktorica Organizacijske enote patronažno varstvo in vodja Kolaborativnega centra Svetovne zdravstvene organizacije za primarno zdravstveno nego Maribor. Po osmih letih dela v DOSOR-ju, kjer je bila glavna medicinska sestra, ter po skupno štiridesetih letih delovne dobe se je 31. decembra 2016 upokojila.

Toda zanjo se življenjsko poslanstvo medicinske sestre ne zaključi, kajti zaradi narave dela je imela možnost spoznati mnogotera delovna okolja v Sloveniji, kakor tudi v številnih državah Evrope (Srbija, Črna gora, Bosna in Hercegovina, Makedonija, Italija, Avstrija, Madžarska, Švica, Nizozemska, Danska, Škotska), v Aziji (Kirgistan, Uzbekistan, Tajska, Taiwan) ter v ZDA. Sodelovala je tam z referati, predavanji in učnimi delavnici, istočasno pa spoznavala primarno zdravstveno nego v teh državah, bolnišnično zdravstveno nego in zdravstveno nego v domovih za starejše, zdraviliščih, hospicih in drugih podobnih zavodih ter ustanovah. Vse to je koristno prenašala kar 18 let na študente, kajti je predavateljica na Fakulteti za zdravstvene vede Univerze v Mariboru, na Visoki šoli za zdravstvo Izola ter na Visoki šoli za zdravstvene vede v Slovenj Gradcu, kjer je predavateljica za predmet Zdravstvena nega v patronažnem zdravstvu. Predava tudi v Taiwanu, sodelovala pa je tudi pri izdelavi študijskih programov pri Svetovni zdravstveni organizaciji.

Po upokojitvi bo še vedno predavala, imela pa bo tudi več časa za vnuke (ima dve hčeri in sina) ter se predajala svojim konjičkom: igranju taroka, pokerja preko računalnika, kot tudi veliki ljubezni: morju !

Vsega tega so se spomnili njene sodelavke in sodelavci na zaključnem druženju v Lovskem domu Radenci v Boračevi 13. januarja zvečer ter si obljubili, da se sigurno snidejo še večkrat. Tatjana Geč pa je ob tem vsem »v brk povedala« vse dobro in slabo ter izrekla izredno zahvalo vsem za prijetno delovno sodelovanje in prijateljstvo.

Filip Matko Ficko