Nedeljsko pustno rajanje v radenskem DOSOR-ju

Maskirane študentke in študentje na obisku

Na pustno nedeljo, 26. februarja popoldne, so v veliki DOSOR-jevi restavraciji (Doma starejših občanov Radenci) pripravili pustno rajanje, kajti Klub prekmurskih študentov iz Murske Sobote se vsako leto s skupino svojih članic in članov, maskiranih študentk in študentov, oglasi prav na ta dan.

Tokratno dvourno pustno veseljačenje je imela »na skrbi« DOSOR-jeva delovna terapevtka Muca (Andreja), a za zabavo je poskrbela kar deseterica študirajočih. To so bile naslednje maske: Pikapolonica 1 (Ines), Pikapolonica 2 (Kaja), Vila (Katja), Zdravnica (Doroteja), Gusarka (Barbara), Kavboj (Eva), Indijanec (Grega), Vojak (Mitja), Repko (Jan) in Harmonikar (Patrik). Prav slednji, harmonikar Patrik, je s svojim igranjem in petjem poskrbel za pravo domačo zabavo, a našemljeni študentke in študentje so si po DOSOR-jevi restavraciji poiskali soplesalce in soplesalke. Z njimi so zaplesali v parih, tudi z vozičkarji, večkrat pa so zaplesali kar v krogu ali pa oblikovali po vsej restavraciji plesno kačo.

Študentke in študentje KPŠ so prinesli s seboj še pustne krofe. Te so z veseljem razdelili med stanovalke in stanovalce DOSOR-ja v restavraciji. Ob zaključku dvourne pustne zabave pa so s stremi nagradami razveselili še tri stanovalke, ki so jih proglasili za najbolj pustno razpoložene: Helenco Dukarić, Elzo Gaber in Marijo Fajt.

Filip Matko Ficko